TV3 fa una aposta decidida pels crims

- Advertisement -

L’èxit de la docusèrie Crims, i la moda del true crime en general han impulsat TV3 a crear una espècia de finestra temàtica sobre la matèria. En altres paraules està ja en marxa un canal pop up dedicat íntegrament al gènere. Què vol dir que sigui pop up? Doncs que tindrà una curta però intensa durada: des de dilluns, 25 d’abril, amb l’emissió del darrer capítol de Cucut, fins al dilluns 2 de maig, coincidint amb l’emissió de Kevin, el primer programa de la nova entrega de Crims. 

La iniciativa del canal TV3 Crims inclou la reemissió de les dues primeres temporades de la saga i d’algunes de les sèries de ficció més emblemàtiques de la cadena, com Nit i dia o Moebius, per citar-ne dues de les més recents. Per altra banda, també es recuperaran diversos documentals i reportatges de crònica negra, com l’emblemàtic Tor, la muntanya maleïda, signat el 1997 per Carles Porta, Josep Maria Domènech i Pol Izquierdo. 

- Advertisement -

- Advertisement -

El canal compta també amb diversos continguts inèdits, com el programa Crims i càstigs, una tertúlia amb diversos especialistes del gènere del true crime que analitzaran el fenomen narratiu d’històries reals explicades amb elements i recursos de la ficció. Què és? Quin impacte té a la societat? Quin és el futur del gènere? Hi intervindran el guionistes de televisió Martí Lucas i Mireia Llinàs, i la creadora de continguts Marta Peris, del podcast Malandrí criminal. L’espai estarà conduït per Jacint Casademont, responsable del programa Enigmes pendents, a Twitch, i organitzador del Festival Ceba Negra de Figueres. 

Com no podia ser d’una altra manera, el nou canal també inclourà una extensa entrevista al periodista i escriptor Carles Porta, on parlarà dels moments més destacats dels casos vistos fins ara, avançarà alguns detalls de la nova temporada i explicarà quin és el procés creatiu que hi ha darrere de la producció de cada capítol de Crims, tant en la seva versió televisiva com pel que fa al programa de Catalunya Ràdio, veritable embrió del fenomen. 

Finalment, al canal TV3 Crims també es podrà veure un especial del programa Independents, d’iCat, dedicat a les anomenades murder ballads. Dirigit pel periodista Josep Martín, l’espai viatjarà per algunes de les cançons més emblemàtiques d’un subestil musical, el de les històries fosques d’assassinats reals, popularitzat per l’australià Nick Cave en un llegendari àlbum d’estudi el 1996. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents