‘True Detective: Night Country’, foscor i cruesa

- Advertisement -

Fa deu anys, una sèrie va irrompre a la pantalla petita i va deixar a tothom bocabadat amb un gran guió, una gran direcció i encara unes més grans interpretacions: True DetectiveDesprés de dues temporades força irregulars, ha arribat la seva quarta entrega, subtitulada Night Country, on el seu aclamar director i guionista Nic Pizzolatto dona el relleu a una inspirada Issa López, molt ben acompanyada per un excel·lent tàndem actoral: Jodie Foster i Kali Reis.

True Detective
True Detective

- Advertisement -

I és que les dues actrius ens fan recordar la gran química que tenien Matthew McConaughey i Woody Harrelson a la primera temporada, brindant-nos unes escenes carregades d’intensitat i emoció. Foster, com sempre, no decep, i la seva companya debutant, Reis, tampoc. 

- Advertisement -

Tot i que el guió, en determinats moments, peca de certa inconsistència i, fins i tot, autoindulgència, la trama aconsegueix atrapar a l’espectador durant els seus 6 episodis, barrejant amb encert elements clàssics del thriller i el terror.

Continuisme i innovació

És evident que la nova showrunner s’esforça per, una banda, seguir una línia continuista amb la sèrie, i, per l’altra, aportar nous i diferents punts de vista a la fórmula original, pivotant entre una peça clàssic del noir i el drama psicològic, tot embolcallat en una densa i angoixant atmosfera, que es converteix en un amenaçador i inquietant coprotagonista.

True Detective
True Detective

La gran i evident diferència d’aquesta quarta temporada amb relació a les seves anteriors és la potent energia femenina que traspua cada escena. López ha aconseguit portar a bon port un exercici d’empoderament femení i feminista que, ben segur, marca un abans i un després a l’antologia.

En conclusió, tot i els seus punts favorables, True Detective: Night Country deixa un regust final un pèl insatisfactori per culpa d’una resolució final abrupta i poc convincent. Tot i això, no es pot negar que és una molt bona temporada i que dona esperances per a futures entregues encara millors. 

Veredicte

Agradarà: als seguidors de True Detective que desitjaven una temporada tan bona com la primera, salvant les distàncies.

No agradarà: als puristes del thriller policíac que no veuen amb bons ulls la incorporació d’altres gèneres suposadament aliens.

Enganxòmetre: 8

- Advertisement -

Nota: 7

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents