“True Detective: Night Country”: torna el misteri criminal a HBO

- Advertisement -

Fa pocs dies es celebraven deu anys des de l’estrena de la primera temporada de True Detective. La sèrie, creada per Nic Pizzolatto per a HBO, fou un èxit instantani que li valgué 23 nominacions als Emmy, dels quals n’aconseguí finalment 5. De la mà de Matthew McGonahew i Woody Harrelson, la temporada ens traslladava als xafogosos i humits pantans de Nova Orleans. Amb una narrativa potent a partir de flashbacks i un trenat de peces per anar col·locant, se’ns explicava una trama criminal amb tocs d’American GothLa seguiren dues temporades més, una el 2015 i l’altre el 2019, constituint una antologia detectivesca caracteritzada pel seu to fosc.

El pròxim 15 de gener, a HBO Max, s’estrenarà la seva quarta temporada, anomenada Night Country, amb Jodi Foster com a principal protagonista i les gelades terres d’Alaska com escenari del crim.

- Advertisement -

Seven i Fargo com a principals inspiracions

- Advertisement -

Aquesta nova temporada, que molts crítics ja han qualificat de la millor després de la primera, té novetats des de la producció. Nic Pizzolatto, creador de la sèrie, dona el relleu a Issa López, directora i guionista mexicana. Si bé la seva carrera s’ha centrat en la comèdia romàntica, ja va tenir un primer apropament al terror el 2017 amb la pel·lícula Vuelven.

 A la presentació de la sèrie a la Comic Con de Sao Paulo, va comentar que les principals referències que havia tingut per donar forma a la trama foren Seven, de David Fincher i Fargo, dels germans Cohen, a més d’El Silenci dels anyells, amb la que comparteix protagonista. De la mateixa manera, va afegir que el clima fred i fosc d’Alaska jugaria un paper imprescindible en la investigació.

Jodie Foster interpreta a la detectiva Liz Danvers.

Per altra banda, aquesta sèrie suposa el retorn de Jodie Foster al thriller criminal de terror, reprenent el paper de detectiu. Tot i que aquesta vegada sense caníbals al voltant. En aquesta ocasió es posa a la pell de la investigadora Liz Danvers, del poble fictici d’Ennis, Alaska, que haurà d’investigar la mort de vuit persones a l’Estació d’Investigació Àrtica Tsalal. Per aquesta tasca s’ajuntarà amb la investigadora Evangeline Navarro, interpretada per Kali Reis, campiona mundial de boxe a la vida real.

Referències i continuïtat

Un dels detalls que més han despertat l’atenció dels fans d’ençà que sortí el tràiler és la referència a detalls provinents de la primera temporada. Amb l’aparició del símbol de Carcosa deu anys després, s’inaugura una continuïtat dins la sèrie que s’havia evitat fins ara.

Jodie Foster i Kali Reis a ‘True Detective’.

Sobre aquesta qüestió, la showrunner no ha volgut oferir molts detalls, però sí que ha avisat que tots els detalls per a la resolució dels crims es trobaran a simple vista des del primer moment. Així i tot, serà necessari veure tota la sèrie per completar el trenca-closques, per transmetre la sensació que ho teníem tot davant, però no vam saber veure-ho. Igualment, també va avisar que les bones històries de detectius són les que deixen a l’aire qüestions sense respondre.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents