today-is-a-good-day

Els zombis de Busan tornen a l’atac a ‘Peninsula’

- Advertisement -

Els zombis, subgènere de terror, van tenir el seu moment àlgid a principis de segle amb films com 28 Days Later, la saga [REC] o la sèrie The Walking Dead, entre d’altres. Va ser potser per l’excés de produccions centrades en la mateixa temàtica, que van fer que les noves cintes centrades amb el tema dels morts vivents perdessin tota l’originalitat per sobreexplotació. George A. Romero no va ser el primer de crear films d’aquesta temàtica, però sí que va incorporar l’arquetip zombie de la cultura popular, ja que va afegir diversos elements característics d’aquestes criatures. Night of the Living Dead es va estrenar al 1968, tene un llarg recorregut dins el cinema, el problema va estar que en poc temps les produccions van augmentar moltíssim i les idees es van acabar exhaurint.

https://elcinefil.cat/2018/10/03/la-importancia-de-george-a-romero/

- Advertisement -

El cineasta sud-coreà Yeon Sang-ho (Psychokinesis o The Fake) va desenvolupar el 2016 un film d’animació de caire seriós, ja que estava enfocat a un públic adult, titulat Seoul Station. Allà, s’hi comença a desenvolupar una estranya malaltia que acaba convertint la gent en zombis i afectant els vagabunds de la zona. Paral·lelament, es va estrenar la pel·lícula Train to Busan, i va esdevenir una de les grans sensacions del cinema fantàstic coreà actual. El film va aconseguir més d’11 milions d’espectadors al seu país, i es va convertir en la primera cinta a superar la barrera dels 10 milions d’espectadors. La cinta d’animació es va presentar com la preqüela directa d’aquesta i va fer recuperar la fe dels seguidors en la temàtica, gràcies a la gran eficàcia d’entreteniment i espectacularitat dels efectes, un ritme narratiu impecable i una acció constant i eficaç dins un petit espai.

- Advertisement -

Els que penseu que els zombis son cosa de quatre friquis aneu molt equivocats… La seqüela que porta el títol Train to Busan 2: Peninsula, ha estat seleccionada pel Festival de Cannes 2020 tot i que no es podrà veure als cinemes de la costa francesa. El film tindrà lloc 4 anys després que la infecció s’expandís per Corea del Sud. Només algunes petites regions romanen resguardades, com la Península de Busan, que és l’única zona on els coreans poden cercar refugi i molts mantenen l’esperança de ser rescatats per ajuda internacional.

Aquesta història se centrarà en un ex-soldat que ha aconseguit fugir de la devastada península coreana. Però, per alguna raó haurà de tornar, fet que el portarà a retrobar-se amb uns quants supervivents. El mateix director, Yeon Sang-ho, va advertir que no es tracta d’una continuació directa sobre els fets que es van desenvolupar a Train to Busan, però sí que tot té lloc “dins el mateix univers”. 

Està previst que arribi a les nostres cartelleres el 6 de novembre però abans passarà pel 53à Festival de Sitges. Sens dubte, és un dels films de terror més esperats de l’any i els seguidors de la primera entrega estan desitjant saber què ha passat a Busan en tot aquest temps.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents