Tragèdia amb una alenada fresca d’esperança

- Advertisement -

Unbeliable (Creedme) dirigida per Susannah Grant es podria classificar com una de les moltes sèries que tracten sobre la convivència d’una parella de detectius que han d’investigar un crim difícil de resoldre. En aquesta línia trobem sèries com Mindhunter o True Detective, en les que la relació i les vides dels agents en molts casos eclipsen el mateix crim. A Unbeliable hi trobem com a parella que porta la investigació a Grace (Toni Collette, Hereditary), investigadora experimentada i malhumorada en qui prima el cap en front el cor, i a l’altra cara de la moneda, Karen (Merritt Wever, Historia de un matrimonio), mare de família amb fortes conviccions cristianes i a qui no li agrada deixar les feines a mitges. Un binomi que combina la delicadesa femenina i un profund poder intuïtiu que les portarà a enginyar-se-les per atrapar un violador en sèrie que fins el moment ha resultat impune pel fet que, segons sembla, coneix tots els mètodes policials.

- Advertisement -

Creedme és una minisèrie d’intriga, un drama criminal que explica la història, basada en fets reals, de Marie Adler (Kaitlyn Dever, Detroit), una jove adolescent de l’estat de Colorado acusada de posar una denúncia falsa sobre un càrrec de violació que no es creu ningú, ni la policia, ni la família, ni els amics, només dues investigadores que hauran de passar per un camí difícil i sinuós per arribar a la veritat. Marie no acaba de creure en la gravetat del que li ha passat, però ho pateix en silenci com a un revés més a la seva ja de per sí complicada vida. Tot i no ser l’única víctima, ella serà l’eix central i catalitzador de la resposta emocional que s’espera dels espectadors. Kaitlyn Dever borda el seu personatge, i li dona una exquisida finor i en cada una de les seves aparicions aconsegueix transmetre a l’espectador un esgarrifós dolor que més enllà d’allunyar-nos, ens porta a ser incapaços d’apartar la vista de la pantalla.

- Advertisement -

 

Una temàtica difícil de pair emocionalment, una història impactant però alhora esperançadora que et fa reflexionar sobre la duresa i el trauma que han de passar les dones a qui els toca viure aquest calvari. Una brillant minisèrie que et fa patir, et paralitza, i et remou fins al punt de no voler veure algunes escenes, però una meravellosa posada en escena, un ritme en els diàlegs i una investigació impecable fan que aquest drama criminal estigui a l’alçada de les millors produccions de la plataforma.

Un retrat sobre el feminisme, la llibertat i l’esperança basat en una història que va començar sent plasmada en un article “An Unbelievable Story of Rape” guanyador del Premi Pulitzer, el qual es va transformar en un llibre A False Report: A True Story of Rape in America i finalment portat a la petita pantalla amb aquesta minisèrie que t’obliga a reflexionar.

Veredicte

Agradarà: A qui agradin els drames criminals basats en històries reals. Una sèrie dura que aporta una sensació d’estranya satisfacció després de cada capítol.

No agradarà: Als qui busquin una sèrie fàcil per evadir-se i relaxar-se.

Enganxòmetre: 7

Nota: 7,5

- Advertisement -
Ingrid Centena
Diplomada en Humanitats i Màster en Gestió Cultural. Les seves passions: llegir, escriure i la cultura en general. Enamorada del cinema i de les sèries… Què tria? El cinema a les sales de cinema i les sèries a les diverses plataformes actuals. Li apassiona el gènere negre, el terror i la psicologia, i són aquestes tres coses les que li agrada trobar a la pantalla, gran o petita. El temps que li ofereix la vida el dedica en gran part a la seva feina a la Direcció de Serveis de Formació a la Diputació de Barcelona, a la tasca com a mare i a les ja citades passions

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents