Tornen els herois de mitja closca

- Advertisement -

Als anys 80 va haver-hi una explosió de sèries de dibuixos amb qualitat que van crear molts adeptes i, malgrat que han transcorregut molts anys, segueixen sent fans. La vena nostàlgica aflora cada vegada que se’n parla. Un dels exemples són les Tortugues Ninja, nascudes al 1984 a partir d’un còmic, van aportar una perfecta combinació entre humor, ciència ficció i acció. Posteriorment, degut al seu èxit, van arribar a les pantalles de televisió i ja s’han fet vàries sèries i pel·lícules aprofitant el filó. Curiosament, van sorgir a partir d’un homenatge i parodia al treball de Frank Miller, la coberta de la primera edició és molt semblant a la de Ronin i l’origen de les tortugues implica el mateix que a Daredevil. A més, sembla ser que els enemics dels quelonis, el Clan del Peu, estan inspirats en The Hand (la mà), un grup d’assassins ninja creació de Miller.

La trama es desenvolupa al clavegueram de Nova York, on viuen 4 tortugues germanes/adolescents/mutants (cadascuna rep el nom d’un artista del Renaixement italià: Leonardo, Raphael, Michelangelo i Donatello) amb la companyia del seu mestre/pare/rata, Splinter, que les ha instruït en l’art ninja especialitzant cadascuna en un arma: bo, nunchaku, sai i katana. Juntes combatran el mal, però també acabaran amb tota la pizza que se’ls posi per davant.

- Advertisement -

https://www.youtube.com/watch?v=fK9xn8sYuZU

Reconversió al CGI

- Advertisement -

Desprès de moltes versions animades (i amb la primera saga ja extinta) era qüestió de temps que arribés una nova adaptació en imatge real amb tortugues CGI (imatges creades per ordinador). L’any 2009 els drets es van vendre a Nickelodeon i el 2013 va començar va producció d’un reinici de la saga amb l’ajuda del director i productor Michael Bay (Transformers, Armageddon, The Rock). Aquest film va incorporar a l’elenc Megan Fox (Transformers, Jennifer’s Body) interpretant a la reportera April O’Neil i Johnny Knoxville (Jackass, Men in Black II) que posa veu a la tortuga Leonardo.

Ell film va causar sensació i unes xifres molt positives (acompanyades de males crítiques). Tot plegat però ha propiciat una seqüela sota el títol Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, que arribarà el proper 17 de juny a la cartellera esperant superar l’èxit de la primera part. La trama tindrà lloc desprès de la detenció del malvat Shredder que aconseguirà escapar i voldrà acabar amb la font del seu patiment: les tortugues ninja. Per això obliga al científic que va mutar les tortugues a què li doni el mutagen i convertir a dos subjectes en monstres. Així sorgiran dos vells coneguts de la sèrie d’animació com són Bebop (el porc senglar) i Rocamassissa (el rinoceront). Paral·lelament i per si no fos poc arriben a la ciutat uns extraterrestres disposats a conquerir el món. En aquesta ocasió, la pel·lícula sembla anar més directa a l’acció.

Cal mencionar que igual que la primera entrega aquest film també es podrà veure doblat al català.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents