‘Star Trek Discovery’: la nova flota estel·lar s’estrena a Netflix

- Advertisement -

Dins de l’univers de les sagues galàctiques Star Wars i Star Trek són les dues més conegudes i amb més seguidors arreu del món. En l’última edició del Festival de Sitges es va commemorar el 50è aniversari de la franquícia Star Trek, creada per Gene Roddenberry l’any 1966. El passat 8 de setembre feia 50 que el món va conèixer Spock, Kirk, Uhura… i l’USS Enterprise! Digerit ja Star Trek: Beyond arriba el torn de Star Trek Discovery, una nova sèrie que després d’alguns retards arribarà aquesta tardor i que ja té unes primeres imatges, tràiler i pòster per anar fent bavejar els fans.

- Advertisement -

Respecte als canvis de dates d’estrena es va emetre un comunicat on s’explicava que des d’un principi hem dit que per nosaltres és més important fer-ho bé que fer-ho ràpid”. A més, el fet que l’emissió sigui per CBS All Acces fa que no estigui “subjecte a dates de temporades ni finestres de llançament”. La cadena CBS serà l’encarregada d’estrena la nova ficció però es podrà veure a Espanya a través de la plataforma Netflix. La part bona és que la primera temporada comptarà amb 15 episodis, 2 més dels comentats inicialment.

- Advertisement -

Els espectadors de televisió podran gaudir d’una nova versió d’aquesta aventura galàctica que estarà a càrrec de Bryan Fuller i que tindrà com a productor executiu a Alex Kurtzman, que també ha participat en la saga cinematogràfica. “Nous tripulants, nous dolents, nous herois, nous mons”, això és el que promet aquesta nova sèrie que havia d’estrenar-se coincidint amb la celebració dels 50 anys de la saga.

Càsting i trames

Per tal de compensar als fans pels imprevistos de temps, s’han desvetllat algunes interioritats de la sèrie com ara que el pare d’Spok, Sarek, apareixerà interpretat per James Frain (Gotham). Una altra incògnita que també es va desvetllar va ser la participació de l’actriu Michelle Yeoh que donarà vida la capitana Georgiou de la USS Shenzhou, una nau que sembla que tindrà un paper central en aquesta temporada. Així doncs, aquests dos actors se sumen a l’elenc ja anunciat format per Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Chris Obi, Shazad Latif i Mary Chieffo, entre altres.

No és la primera vegada que una dona està al capdavant d’una sèrie d’Star Trek. La capitana Kathryn Janeway interpretada per Kate Mulgrew (la Red d’Orange is the new black) ja va liderar la nau i la sèrie Voyager de l’any 1995 al 2001.

Sobre els personatges i la trama encara no se sap molta cosa però sí que s’especula sobre la possibilitat que aparegui un personatge homosexual. A Star Trek: Beyond ja es va donar un pas en aquest sentit amb el personatge de Sulu mostrant la seva parella i la seva filla en un moment del film. El productor i guionista Bryan Fuller va explicar que havien rebut moltes cartes sol·licitant la inclusió d’un personatge amb aquestes característiques i que aquesta era una bona oportunitat per donar-li vida. Sobre la trama Fuller només ha dit que es basarà en un fet del qual es va fer referència a la sèrie original dels anys 60 i, segons el guionista serà una cosa amb la qual els seguidors “estaran molt contents”.

Segons sembla, la sèrie no tindrà res a veure amb les pel·lícules, ja que aquestes van seguir un camí que dins l’univers Star Trek es coneix com a línia temporal Kelvin i, en aquest cas ens submergirem dins l’univers Prime. D’altra banda, la nau principal ja no serà la mítica Enterprise sinó la Discovery, de totes maneres, l’estètica i els dissenys de les naus i uniformes s’acostarà més a la de la sèrie original. En aquest sentit, la nova ficció se situarà cronològicament entre Enterprise i la sèrie original, deu anys abans de la missió del capità Kirk.

A més, apostarà per una trama horitzontal al llarg de tota la temporada enlloc de missions o casos setmanals com ens tenien acostumats en altres sèries de la franquícia. Seguirà l’estela de la tinent Rainsford i la seva tripulació aprofundint en una part de la història de la Flota Estel·lar que va ser mencionada a la sèrie original, però mai va ser mostrada.

- Advertisement -

star trek discovery

“Estem emocionats de crear aquest nou capítol de la televisió amb les hàbils mans d’Alex Kurtzman, algú que coneix aquest món íntimament”, sentenciava David Staff, president de la CBS. De la mateixa manera, pels més asèptics, també prometen “la mateixa ideologia i la mateixa esperança que en l’original”.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents