‘Jumanji’, un retorn selvàtic

- Advertisement -

El film d’aventures protagonitzat per Robin Williams torna a la gran pantalla, aquest cop de la mà de Sony i amb Dawney Johnson i Kevin Hart com a protagonistes. Johnson molt actiu a les xarxes socials, publicava fa uns mesos al seu compte d’Instagram una fotografia amb un missatge molt clar: “Una cosa important amb la qual vull ser molt honest i té relació amb en Robin Williams. L’amor i el respecte que tinc per aquest home no té límits. Teniu la meva paraula, honrarem el seu nom i el personatge d’Alan Parrish”. Tal com anuncien les imatges promocionals, el joc potser ha canviat però la llegenda continua.

- Advertisement -

Gràcies a aquest tràiler, es revelen alguns detalls d’aquesta nova entrega com ara que el joc es presentarà en una versió més “moderna” que en el film original i, els protagonistes, quatre joves d’instituts seran absorbits per transportats a una selva. Caracteritzats com els seus avatars, hauran de sobreviure utilitzant les seves habilitats especials com la força bruta i l’art del combat cos a cos.

- Advertisement -

A partir del proper 22 de desembre (coincidint just amb l’època nadalenca) podrem veure aquesta nova versió de Jumanji i comprovar si efectivament Johnson compleix la seva paraula i es fa una cosa digna. En aquesta ocasió, Jake Kasdan es posarà al capdavant del projecte i dirigirà l’aventura ideada per l’autor Chris Van Allsburg l’any 1981.

El rodatge es va iniciar l’any passat durant el mes d’agost a Honolulu i, durant tot el procés, el seu protagonista principal, Johnson no ha deixat de publicar fotografies i vídeos al seu compte d’Instagram. Se’l pot veure a ell mateix caracteritzat del seu personatge, el Dr. Bravestone i els seus companys de rodatge: Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan i Nick Jonas.

Per començar a fer volar la imaginació us deixem amb aquestes imatges del set de rodatge:

jumanji 2

jumanji 2

 

jumanji 2

De la taula a la gran pantalla

Jumanji no va ser l’única obra de Van Allsburg que es va portar al cinema, ja que l’any 2005 es va presentar Zathura, molt similar a l’anterior (tot i haver passat deu anys de diferència). En aquesta ocasió dos nens troben un joc de taula oblidat al soterrani i comencen a jugar sense saber que no es tracta d’un joc normal i corrent. A mesura que avança el joc s’aniran endinsant en una aventura galàctica. A la pel·lícula hi apareixen uns joves Josh Hutcherson (The Hunger Games) i Kristen Stewart (Twilight).

- Advertisement -

L’any 1985 es va estrenar Clue, el film basat en el mític joc de taula Cluedo. Aquest joc d’estratègia es basava a descobrir l’assassí a través de pistes i anar descartant sospitosos i possibles armes. En el film, un grup de sis estranys (el professor Plum, la Sra. Peacock, la Sra. White, La Srta. Scarlett, el coronel Mustard i el Sr. Green) es reuneix a una mansió, després de ser convidats pel seu amfitrió. Un cop allà hauran de resoldre un misteriós assassinat.

Una altra pel·lícula basada en un joc és Dracs i Masmorres, estrenada l’any 2000 i amb Jeremy Irons com a dolent. El film parteix del joc de rol Dungeons & Dragons i no va tenir gaire bona acollida, tot i així, se’n va fer una seqüela en format telefilm que va ser emesa a la televisió estatunidenca l’any 2005 i que es va distribuir posteriorment en DVD.

L’any 2012 es va estrenar Battleship, un film de Peter Berg basat en el joc de taula enfonsar la flota. Òbviament, el joc només és la premissa per donar pas a una pel·lícula d’acció amb tocs de ciència-ficció, en la qual la humanitat és atacada per extraterrestres. El film va passar sense pena ni glòria i va significar el debut de Rihanna a la gran pantalla.

Entrant en el costat més tenebrós dels jocs, l’any 2014 es va estrenar Ouija, un film de terror en el qual un grup d’adolescents prova de contactar amb una companya morta mitjançant el “joc”. Tot es complicarà quan s’hagin d’enfrontar a les seves pors i a les presències demoníaques que desperten i que sorgeixen a través del tauler. El film no va tenir bona acollida ni per part de la crítica ni de l’audiència.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents