Titànics sense Di Caprio

- Advertisement -

Els nord-americans fan coses bastant “molones”, crec que en això podríem estar força d’acord, una de les X coses que fan molt bé és fer pel·lícules a partir de fites esportives i un subgènere dins d’aquesta categoria correspondria a les pel·lícules ambientades a l’esport escolar.

2a9a37c0-32ff-4901-ac8a-be4baf3a94e2

- Advertisement -

Una d’aquestes pel·lícules i de la que us parlaré és Remember the Titans, explica la història real que va succeir en un institut dels “iuesei” als anys 70. Poseu-vos en situació, l’institut en qüestió contracta un entrenador de pell bruna (pell bruna = negre en el llenguatge del meu pare) per fer una mica de postureig amb el tema de segregació racial. Pels qui van anar a la ESO una mica de background, feia poc més de 15 anys que Rosa Parks s’havia negat a moure el seu cul d’un seient reservat pels blancs en un autobús, així que el tema racial als USA (llegeixis “iusei”) estava bastant calent, no com ara OH WAIT!!!!

- Advertisement -

Total, tornem-nos a centrar: entrenador de pell bruna encarnat per, Déu nostre senyor, Denzel Washington amb una manera de fer mourinhista en un institut on l’equip de futbol americà està format, com és evident i podíeu fins i tot arribar a suposar, per  jugadors blancs i negres CONFLICTE RACIAL WARNING!!!!!!!

29981c73c35878678847c924eb83d852

Típic i tòpic, al principi hi ha tensions i no s’avenen els uns amb els altres però a poc a poc com si fos una pel·lícula de Disney els nois es comencen a fer amics entre ells i deixen de banda si un té pinta de Bronx Noi o de si l’altre sembla un maleït redneck. Hi ha els típics estira-i-arronsa (ho heu llegit bé, acabo de colar-vos un estira-i-arronsa al bell mig de l’article) però els Titans van funcionant com un equip i van guanyant partits a dojo (a dojo… estic on fire). L’entrenador assistent, encarnat per la mà dreta de Bruce Willis a Armageddon, és a dir Will Patton, també té un paper rellevant. Tot i la rivalitat inicial acaba formant un bon tàndem amb en Denzel, resistint els cants de sirena de la directiva de l’institut que a mesura que avança la temporada buscava una excusa per a destituir l’entrenador, oferint-li a ell el càrrec, ell rebutja les temptacions i es manté fidel al Denzel i sobretot a l’equip.

Com us podeu imaginar els xavals aquests van fer una temporada perfecta tot i algun contratemps tràgic i van acabar guanyant el campionat estatal, que potser us sembla una broma de títol però als USA (iuesei) l’esport universitari i també escolar mou moltíssima gent i aixeca moltes passions (quan us parli de Friday Night Lights ho entendreu, de moment cliqueu aquí per a fer un tastet).

A part d’explicar una gran història i de saber reflectir l’èpica vinculada a aquest esport, explica un dels drames passats i desgraciadament de vegades tan actuals de la societat americana (i de la nostra…), la superació de la segregació racial i la normalització d’aquesta segregació en una cosa que hauria de ser tant natural i senzill sobre el paper.

Per últim, la pel·lícula també és una espècie de Masia de futurs actors de cert renom com per exemple el gordo de American History X i que després va fer de germà gras de l’Earl, el Ryan Gosling i d’altres que em sonen les cares però que no en sé els noms.

Si la mireu, servirà per a dues coses:

- Advertisement -

1) Donar-me la raó respecte a COM MOLA EL FUTBOL AMERICÀ.

2) No perdre el temps escoltant les mentides que ens intenta colar la directiva del Barça les darreres setmanes mesos anys.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents