‘The Umbrella Academy’, superherois disfuncionals

- Advertisement -

The Umbrella Academy és una obra creada i escrita per Gerard Way, i il·lustrada per Gabriel Bá, que va començar a publicar-se el 2007 sota el segell de Dark Horse Comics. La història està ambientada en un univers on 43 dones de tot el món donen a llum simultàniament a les 12:00 pm de l’1 d’octubre de 1989, malgrat que cap havia mostrat cap signe d’embaràs fins aquell moment. Set d’aquests nens són adoptats pel multimilionari Reginald Hargreeves i es converteixen en un equip de superherois. Hargreeves dona als nens números en lloc de noms, però eventualment són nomenats (excepte Número 5) per la seva mare robot, Grace, com Luther, Diego, Allison, Klaus, Ben i Vanya. Mentre posa a lluitar sis dels seus fills contra el crim, Reginald manté Vanya al marge de les activitats dels seus germans, ja que suposadament ella no té poders propis.

The_Umbrella_Academy_0

- Advertisement -

L’encarregat de l’adaptació del còmic a la televisió és Steve Blackman, que compta amb uns crèdits de guionista força eclèctics com Fargo o Altered Carbon

- Advertisement -

Aprofitem que s’ha estrenat la tercera temporada a Netflix per fer repàs a què ha donat de si la sèrie superheroica fins a la data.

Temporada 1

La primera temporada es desenvolupa en l’actualitat, on Luther, mig mico, ha viscut a la Lluna durant quatre anys, Allison és una actriu famosa, Vanya és violinista, Klaus té una addicció a les drogues, Cinc viu en el futur, Ben és un fantasma capaç de conversar només amb Klaus, i Diego s’ha convertit en un justicier. Els germans separats s’assabenten que Reginald ha mort i es reuneixen per al seu funeral. Cinc torna del futur i revela als seus germans que una apocalipsi global s’acosta, però és perseguit per dos agents que viatgen en el temps, Hazel i Cha-Cha. Mentrestant, els germans reunits intenten descobrir els secrets darrere de la vida del seu pare, a mesura que les seves relacions disfuncionals es tensen encara més.

The_Umbrella_Academy_1

Més còmica i entretinguda que el còmic original, impacta constantment a l’audiència amb les seves rareses amb un muntatge fresc i dinàmic, i un disseny de producció increïble. Tot i semblar una sèrie superficial i banal, compta amb un bon treball de personatges i sap explorar la seva part emocional amb molt tacte i elegància. Tot i això, hi ha moments en què sembla no saber quin to utilitzar, si l’humor negre i la sàtira o el melodrama i la melangia. 

Temporada 2

Els germans, com que no van poder aturar l’apocalipsi, es veuen obligats a viatjar en el temps, però surt malament, dispersant-se en diferents anys a la dècada de 1960 a Dallas. Cinc apareix el 25 de novembre del 1963, enmig d’una guerra nuclear, però amb l’ajuda de Hazel aconsegueix viatjar deu dies enrere. Mentre és perseguit per un trio d’assassins suecs, Cinc troba els seus germans, que han fet noves vides, i intenta reunir-los per aturar aquesta nova apocalipsi.

The_Umbrella_Academy_2

Tan salvatge i esbojarrada com la primera temporada, continua desafiant els clixés dels superherois oferint una narrativa innovadora amb un argument més sòlid, i una millor execució, que demostra de quina manera es pot arribar a la reflexió des d’un producte summament popular. Encara que la sèrie té algunes diferències notables amb el còmic, els trets centrals es mantenen i aquesta segona temporada és encara més demencial que la primera. Com a nota negativa cal dir que, tot i tenir moments cinematogràficament ben resolts, hi ha una certa malenconia sobrevolant tota la història, que per moments resulta un pèl impostada.

Temporada 3

Els germans s’adonen que, a causa de les seves accions en el passat, van crear una nova línia de temps en què van ser reemplaçats per un altre grup de superherois Hargreeves adoptats per Reginald, anomenats The Sparrow Academy. A més, també han de trobar una manera d’evitar que un kugelblitz consumeixi i destrueixi l’univers.

The_Umbrella_Academy_3

- Advertisement -

Una temporada molt ben executada i atractivament memorable que sembla menys un final que un nou començament. Tot i requerir una mica de paciència, sobretot en els episodis inicials, un es veu recompensat amb un retrat commovedor d’una família complexa amb un humor absurd i un drama real. Una història dins aquesta història de superherois desestructurats deliciosament fosca i bellament surrealista.

 

En el moment d’escriure aquestes línies, no hi ha confirmació oficial per part de Netflix d’una quarta temporada de The Umbrella Academy, però, tot apunta que, amb els resultats d’audiència que està tenint la tercera, serà una realitat. Tot i això, la manca de llum verda a hores d’ara fa improbable que es pugui gaudir d’una nova entrega abans del 2023.

Veredicte

Agradarà: als qui busquin històries de superherois diferents i sorprenents, allunyades de Marvel i DC.

No agradarà: als fans dels superherois amb malles ajustades i capes.

Enganxòmetre: 7

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents