Els joves Soprano arriben al cinema

- Advertisement -

Sempre que es fan llistes de les millors sèries de la història de la televisió, una que mai falta és The Sopranos (1997-2007) de la cadena nord-americana HBO, protagonitzada pel tristament desaparegut James Gandolfini (1961-2013). 86 episodis al llarg de sis temporades van elevar al problemàtic mafiós Tony Soprano a la categoria d’autèntica icona, i va arrasar als Emmys i als Globus d’Or al llarg de la seva emissió, tot convertint al seu protagonista en el millor actor dramàtic de la història de la petita pantalla.

Many_Saints_Newark_1

- Advertisement -

Fins a la data, el creador de la sèrie, David Chase, sempre s’havia negat a escriure una seqüela o preqüela, i menys encara després de la mort de Gandolfini. Però el 2018, en complir-se el 20è aniversari de l’estrena de la sèrie, va saltar la notícia que hi hauria un retorn als inicis de la família mafiosa de Newark (New Jersey). I aquest retorn s’ha traduït amb un llargmetratge, concretament amb una preqüela, que explicarà els orígens del ‘capo dei capi’ dels Soprano, titulada The Many Saints of Newark.

- Advertisement -

Finalment, com no podia ser d’una altra manera, el guió de la cinta està firmat pel mateix ‘showrunner’ d’aquest referent seriòfil, juntament amb Lawrence Konner, i està dirigida per Alan Taylor (Boardwalk Empire, Mad Men, Deadwood…), responsable de nou capítols de la sèrie. La trama, que tindrà com a rerefons els disturbis de Newark dels 60, que va enfrontar les comunitats afroamericana i italiana, i permetrà veure a Michael Gandolfini (The Deuce, 2017-2019), fill de James Gandolfini, interpretant al seu pare de jove. 

Many_Saints_Newark_2

El jove Gandolfini l’acompanya un interessant repartiment, format per Vera Farmiga (Livia Soprano), Alessandro Nivola (Dickie Moltisanti), Corey Stoll (Junior Soprano), John Magaro (Silvio Dante), Billy Magnussen (Paulie Gualtieri), Mattea Conforti (Janice Soprano). Completen el cast Jon Bernthal (The Punisher, 2017-2019) i el ‘godfella’ Ray Liotta.

La preqüela s’estrena el 5 de novembre als cinemes i permetrà comprendre què va convertir a Tony Soprano en l’home que era, allunyant-la de la sèrie original, gràcies al seu nou marc temporal. Tant el seu públic fidel com el nou públic podran gaudir d’un episodi de la història de la família mafiosa italoamericana de ficció més famosa, amb permís dels Corleone.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents