The Mandalorian

- Advertisement -

Ja la tenim aquí! L’Univers Star Wars, de la mà de Disney, no deixa de créixer. I la proposta que ens porten ara, en forma de sèrie, promet ser molt interessant! Per l’argument? No precisament, ja que encara no l’han donat a conèixer. Però sí per qui la protagonitzarà. I no serà un altre que un mandalorià! I és que els mandalorians, han estat els grans oblidats de la Guerra de les Galàxies. Però, qui són els mandalorians?

La raça dels mandalorians, d’aparença humana (en l’actualitat, però no en el seu inici), neix i creix a Coruscant, abans que aquest fos ciutat-estat i després es trasllada i conquereix el planeta Mandalore i  s’expandeix en diferents sistemes del “Borde Exterior”. Era una cultura de Guerrers, que van protagonitzar grans batalles, i que en la història moderna adquireixen rellevància a les guerres clon. Però, els originals, els que descriuen les llegendes, era un poble format per diferents races, que havia crescut i agafat força als confins de la Galàxia, on van conquerir el planeta que els dona el nom. Organitzats en una estructura jeràrquica i militar, on el seu cabdill sempre duia el nom de Mandalore (com el planeta) i un sobrenom en funció de la seva vàlua, la seva primera gran aparició és a les guerres Mandalorianes, a més de 4000 anys ABY. Tot el que explicarem a continuació, era canònic fins que la franquícia va ser comprada per Disney, i ara ha passat a ser “Legend”, però els nostàlgics sempre ho explicarem com l’autèntica història antiga de Star Wars.

- Advertisement -

Després d’adquirir l’hàbit de clan (el que serien famílies d’influència. Quedeu-vos amb el clan Ordo) i créixer exponencialment amb una gran tecnologia militar, els mandalorians, encapçalats per Mandalore “el màxim” van desafiar la República, en el que acabarien sent les guerres Mandalorianes. Probablement, el Mandalore més gran que hi ha hagut, i al nivell de Mandaoler “el primer”, que és qui funda el sistema de clans.

- Advertisement -

El terme Mandalore, deriva del bàsic galàctic Mand’alor que significa “governant únic”. En certa manera, l’organigrama mandalorià tenia molt a veure amb un estat militar. Aclarits aquests conceptes, que va fer en Mandalore “el màxim” per ser tan important?

El Màxim, va signar una aliança amb els sith de la seva època. Ens situem a l’any 4.000 ABY. Com va explicar Canderous Ordo (quedeu-vos amb aquest nom) els van prometre molt d’armament i “una batalla contra un rival digne, que passaria a la història”. Persuadit pel senyor Sith, els mandalorians van atacar i conquerir diferents planetes del “Borde Exterior”.

El seu avenç era imparable i ja es parlava de Guerra total. Són els anys de les Guerres Mandalorianes. Mandalore el Màxim, amb la força sith, havia unificat els clans un altre cop sota la màscara de Mandalore, i l’exèrcit de la República es veia incapaç de poder-lo frenar. Però, per contra, el Consell Jedi no donava autorització als cavallers i mestres jedis per poder actuar. Fins que, apareix un nom del que ja us n’he parlat en altres articles: Revan.

Desobeint les ordres del Consell Jedi, Revan va liderar una facció de cavallers i mestres rebels, que es van enfrontar amb els mandalorians. Revan, que sempre havia lluitat a cara descoberta, es va posar una màscara que va trobar al planeta Cathar, on buscava proves del genocidi mandalorià. A partir d’aquí, la creuada liderada per Revan, Aleks (Malak, en el futur) o Meetra Surik o l’almirant Saul Karath van començar a obtenir petites victòries.

Fins que va arribar la batalla final. Aquesta va tenir lloc a Malachor V. Un planeta que tenia una profunda força del costat fosc. Revan, conscient que tenia un poder insuficient per donar la volta a la situació, es va submergir al costat fosc i va atreure a Mandalore “el màxim” i va poder derrotar-lo en personal combat. Després, va activar el generador d’ombra massiva, on va fer desaparèixer el planeta, gran part dels creuats mandalorians i també dels jedis i soldats republicans que l’acompanyaven. Un preu massa gran per la victòria.

Això va suposar la fi dels mandalorians? No! Ni molt menys, però el següent capítol de la llegenda mandaloriana el trobareu en un proper article!

- Advertisement -
Edu Piera
Futbolero i cinèfil que somia amb un blockbuster de soccer. L'Edu Piera és periodista per vocació, d'aquells que encara tenen el títol per recollir a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sovint somnia amb ser com en Superman, però la realitat és que cada dia que passa està més a prop de ser en Clark Ken.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents