‘The Courier’: espionatge i Guerra Freda

L’endarreriment en el calendari de l’estrena del nou James Bond no ens farà pas ignorar l’espionatge al cinema. S’acosta una altra estrena que ens farà navegar per les entranyes de l’Mi6 però ara durant la Guerra Freda. The Courier ja s’hauria d’haver estrenat a finals d’any, però és una de les víctimes que s’afegeix a la llista d’enderrariments per la pandèmia.

La direcció de Dominic Cooke (On Chesil Beach) i el guió de Tom O’Connor ens traslladen al conflicte bèl·lic que van protagonitzar els Estats Units i Rússia durant més de 30 anys a la segona meitat del segle XX. L’enginyer Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) ajudarà  com a espia a l’Mi6, el servei d’intel·ligència britànic. Quan la crisi dels míssils de Cuba promet inclinar la balança a favor del país soviètic, Wynne començarà a col·laborar també amb la CIA per filtrar informació sobre el pla que volen posar en pràctica els russos i d’aquesta manera poder evitar la catàstrofe. La història de The Courier (o El espia inglés en la versió espanyola) està basada en un cas real en què en Wynne i el seu contacte rus, l’Oleg (d’àlies Ironbanck) van ser claus per posar fi a la crisi dels míssils de Cuba.

A part de Cumberbatch, s’afegeixen a l’aventura de l’espionatge Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Masiel) i Jessie Buckley (I’m thinking of ending things). La pel·lícula va tenir una preestrena al festival de Sundance el 2020 i ja s’ha estrenat a alguns països. Aquí ja s’hauria d’haver estrenat a finals d’any, però, òbviament, no ha estat així. Sembla que podria ser ara a la primavera, però tampoc han confirmat cap data encara.

Irene Solanich
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents