Espionatge i Guerra Freda a ‘The Courier’

- Advertisement -

No només de James Bond viu el subgènere de l’espionatge al cinema. Arriba una altra estrena que ens farà navegar per les entranyes de l’Mi6 però sense Aston Martins i durant la Guerra Freda. The Courier (El espía inglés) ja s’hauria d’haver estrenat a finals d’any del 2020, però és una de les víctimes que s’afegeix a la llista d’endarreriments per la pandèmia. La data d’estrena definitiva és aquest 29 d’octubre.

- Advertisement -

La direcció de Dominic Cooke (On Chesil Beach) i el guió de Tom O’Connor ens traslladen al conflicte bèl·lic que van protagonitzar els Estats Units i Rússia durant més de 30 anys a la segona meitat del segle XX. L’enginyer Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) ajudarà  com a espia a l’MI6, el servei d’intel·ligència britànic. Quan la crisi dels míssils de Cuba promet inclinar la balança a favor del país soviètic, Wynne començarà a col·laborar també amb la CIA per filtrar informació sobre el pla que volen posar en pràctica els russos i d’aquesta manera poder evitar la catàstrofe.

- Advertisement -

La història de The Courier està basada en un cas real en què en Wynne i el seu contacte rus, l’Oleg (d’àlies Ironbanck) van ser claus per posar fi a la crisi dels míssils de Cuba i evitar la III Guerra Mundial que semblava imminent. A part de Cumberbatch, s’afegeixen a l’aventura de l’espionatge Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Masiel) i Jessie Buckley (I’m thinking of ending things). La pel·lícula va tenir una preestrena al festival de Sundance el 2020 i ja s’ha estrenat a alguns països. Aquí arriba més tard…

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents