‘The Continental’, una sèrie d’una estrella

- Advertisement -

L’any 2014 es va estrenar una discreta cinta d’acció que ningú s’esperava que fos l’èxit que va ser i que rellançaria la carrera del seu protagonista. Estem parlant de John Wick i Keanu ReevesCada nova entrega de la saga d’acció que s’estrenava, tenia més èxit que l’anterior, fins a arribar al punt que la darrera part, John Wick 4, ha estat la més taquillera de totes. Aquest autèntic fenomen cinematogràfic, que no ha fet més que augmentar la seva legió de fans, pel·lícula rere pel·lícula, ha fet que els seus productors hagin volgut ampliar el seu univers, creant una minisèrie per a Prime Video, titulada The Continental.

The Continental: From the World of John Wick
The Continental

- Advertisement -

La ficció funciona com una preqüela de la saga i explora l’origen darrere de l’hotel per a assassins, peça central de l’univers John Wick, a través dels ulls i les accions d’un jove Winston Scott (Colin Woodell), que és arrossegat al paisatge infernal d’una ciutat de Nova York del 1975 per enfrontar un passat que creia haver deixat enrere. Winston emprèn un rumb mortal a través del misteriós submon novaiorquès en un intent angoixant d’apoderar-se de l’emblemàtic hotel, que serveix de punt de trobada per als criminals més perillosos del planeta.

Un producte ‘independent’

- Advertisement -

La minisèrie, formada per tres episodis de llarga durada, està creada per Greg Coolidge, Shawn Simmons i Kirk Ward, que han buscat en tot moment ser fidels a l’univers cinematogràfic d’on prové. Però, tot i que els seus responsables han fet un bon treball en traslladar a la pantalla petita els fets previs a l’aparició del personatge principal que dona nom a la saga, hi ha moments que és inevitable pensar que podria ser un producte totalment independent. 

The Continental
The Continental

Si bé és cert, que les referències a l’original cinematogràfic hi són presents, sobretot en les escenes que transcorren a l’hotel que dona títol a la sèrie, es troba a faltar l’essència principal de la saga, que no és una altra que les espectaculars set pieces d’acció, substituint-les per escenes de diàleg excessivament llargues. 

Més diàleg i menys acció

Aquest canvi de to i de ritme és ben segur intencionat pels showrunners responsables per poder aprofundir en els personatges i les seves motivacions, i alhora col·locar els fonaments narratius de la franquícia cinematogràfica. Però, els fans de les pel·lícules protagonitzades per Keanu Reeves segur que troben a faltar les lluites cos a cos amb la ja famosa tècnica Naked Kill, consistent en utilitzar objectes quotidians de manera letal contra els enemics, o el mètode de tir Close Quarters Combat (CQC) que reforça la retenció de l’arma i la velocitat de transició.

The Continental
The Continental

Tot i que les interpretacions, en general, són força correctes, a excepció d’un Mel Gibson en el paper d’antagonista principal més ridícul que amenaçador, les escenes d’acció triguen molt a arribar i quan ho fan no estan a l’altura de les pel·lícules, deixant un regust agredolç al paladar. Menció a part es mereix el disseny de producció, però en una sèrie d’alt pressupost com aquesta es podria dir que és obligatori que sigui impecable. I ho és, però no és suficient per sustentar un producte més aviat mediocre i que no arriba a l’alçada de les expectatives creades, traint al final a l’original.

Veredicte

Agradarà: als que valorin més els diàlegs que l’acció. 

No agradarà: als fans de John Wick que busquin lluites espectaculars.  

- Advertisement -

Enganxòmetre: 5

Nota: 6

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents