The Blind Side és una pel·lícula de l’any 2009 (traduïda al castellà com Un sueño posible…WTF) que narra la història de Michael Oher. SPOILER ALERT Bé, una altra història amb altes dosis de moral yankee que us farà saltar els nivells de sucre a la sang! Però foteu-vos, vaig veure aquesta pel·lícula fa temps, no em va agradar gaire però no sé de què escriure i estic escrivint l’article fora de temps.
En Michael té 17 primaveres i és un pobre desgraciat, va de casa d’acollida en casa d’acollida, la mare era drogoaddicta (drogadita que diria l’Angelines), treu males notes… tot això justificaria que agafés una M16 i es marqués un Bowling for Columbine o protagonitzés un remake de “un dia de fúria ”del Michael Douglas. Però no, el Michael és un tros de pa incapaç de fotre mal a una mosca tot i ser un putu animal (1,93 m x 160 kg). El pare d’un amic, degut al seu físic, li busca una plaça a l’escola privada cristiana de Memphis (la Briarcrest High School) on coneix l’entrenador de l’equip de football (paral·lelisme: és com si un refugiat sirià anés a una escola de l’Opus de Sant Cugat).
En aquesta escola es fa amic d’un xaval més petit que ell, fill d’una família conservadora amb tots els clixés republicans (votants d’en Donald perquè ens entenguem), un dia la mare del xaval el veu caminant pel carrer i tremolant de fred (era novembre i no en tenia ni per roba d’abric) i li ofereix dormir a casa seva.
[ara escriuré un paràgraf molt llarg entre parèntesi per a donar-vos una mica de context i col·lar un parell d’ocurrències que m’han semblat enginyoses]
(L’actriu que encarna la mare és la Sandra Bullock, actriu que a mi mai m’ha fet gràcia però que va guanyar un Óscar per aquest paper, a mi no em sembla una interpretació tan memorable però ben pensat tampoc en tinc ni puta idea així que donarem per bo el criteri de l’acadèmia. La Bullock (el seu pare i jo li diem així, què passa!) interpreta la Leigh Anne Tuohy, com dic, el prototip d’americana republicana, una cougar en tota regla, que opció A bé deu pensar que ajudar un xaval així suma a la base imposable perquè la declaració de la renda et surti a retornar o opció B realment creu que s’ha d’ajudar a aquest xaval.)
La Bullock i el seu marit es fan tutors legals del xaval i lluiten contra els perjudicis que envolten la situació, mentre el xaval comença a rendir millor a l’escola i fa que pugui començar a jugar a football (segur que ho heu vist en alguna pel·lícula, sense un mínim de nota no pots practicar esport als equips escolars nord-americans). A causa del seu físic i les seves condicions comença a tenir diferents scouters a sobre perquè faci el salt a la universitat, però per poder-hi optar ha de millorar bastant les notes i la seva família adoptiva es torna a bolcar per a què tregui la nota mínima.
Com deia al principi el film, és tant ensucrat com un 43 amb pinya però jodert (SPOILER PREVISIBLE) en Michael Oher va anar a la universitat, va ser draftejat pels Baltimore Ravens com a left tackle (pels profans en football, els gordos que es posen davant del quarterback i intenten evitar que li caiguin hòsties i que pugui passar la pilota en condicions). Així que tenim l’enèsima història de superació a l’americana, el més normal és que aquest xaval hagués mort víctima de les circumstàncies en las quals havia nascut, però li van donar una oportunitat i la va saber aprofitar (aprofitar = 30M$ de salari al llarg de la seva carrera a la NFL). També estic pensant que el fet de fer 1,93 m i pesar 160 kg va ajudar una mica a l’hora de jugar a football… però bé, deixo d’agrir la història que se’m fa tard.
Una darrera curiositat, el títol de la pel·lícula (The Blind Side) és com es coneix a la visió que té el quarterback en el futbol americà del costat contrari a la seva mà bona, normalment els quarterbacks són dretans i el seu costat cec és l’esquerra. La posició on juga en Michael és la de left tackle, i la seva funció principal és la de protegir aquest costat cec per evitar que al quarterback li fotin “pupita”.