‘The bisexual’, una sèrie sobre diversitat afectiva

- Advertisement -

Pronunciar la frase “sóc bisexual” em feia sentir incòmoda, i volia explorar el perquè. Així recorda la directora i guionista irano-americana Desiree Akhavan l’origen de la seva primera sèrie per a televisió, que va començar a rodar just després de la seva òpera primera, Una noia de Brooklyn i abans de la seva obra més coneguda, The Miseducation of Cameron Post, Gran Premi del Jurat al Festival de Sundance. Identificada com una de les hereves més evidents de Lena Dunham i el fenomen Girls, Akhavan signa al costat de la seva inseparable companya de treball, Cecilia Frugiule, aquesta sèrie de Hulu de 6 episodis que explora el que per ella segueix sent un dels tabús encara no resolts per la nostra societat: la bisexualitat. La sèrie s’estrena a Filmin aquest divendres 15 de març.

https://youtu.be/DxzPBVPoiZ8

- Advertisement -

La sèrie gira al volta d’una noia, la Leila, que després de tallar amb la seva nòvia de tota la vida comença a compartir pis amb en Gabe, un noi de trenta anys neuròtic, escriptor en potència, que mai ha conviscut amb una dona. La Leila comença a tenir relacions sexuals amb homes i defensa la seva bisexualitat en contra del que pensa la seva ex i a les seves amigues lesbianes. A més, troba en el seu company de pis un impredictible aliat que li serveix de suport en aquesta nova vida entre homes i dones.

- Advertisement -

“Hi ha molts altres tabús a fora, però per la seva pròpia naturalesa invisible, aquest és un dels més intrigants: si vaig per el carrer de la mà d’una noia sóc lesbiana; si vaig de la mà d’un noi sóc hetero. Però hi ha gent que va més enllà d’aquestes etiquetes i hi ha molta estigmatització voltant d’aquest tema”, defensa Akhavan. Com ja vam veure a Una noia de Brooklyn, Akhavan és també la protagonista de The Bisexual. Molts la recordaran pel seu paper de Chandra a la quarta temporada de Girls, encara que la interpretació sempre ha estat secundària a la carrera d’una creadora que amb tot just 10 anys ja escrivia guions de pel·lícules. “Crec que em sentia molt sola de petita, i simplement tenia ganes de jugar. No tenia molts amics, però amb aquests guions sempre trobava gent per representar els papers”.

La seva primera experiència televisiva el porta a recordar les sèries que la van marcar de jove: La Tribu dels Brady, Saved by the bell  per la campana i Full House (Padres forzosos). “Sempre eren ensucrats melodrames al voltant de la família, i és curiós perquè la meva pròpia família no s’assemblava en res a les que apareixien en aquelles sèries”, confessa. Akhavan, que va trobar a Gran Bretanya el suport per a la sèrie que no havia obtingut als Estats Units, compta en el repartiment amb intèrprets com Brian Gleeson, Maxine Peaky o Naomi Ackie, entre altres.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents