Terror Molins: 40 anys de por

- Advertisement -

El Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei celebra, aquest 2021, el seu 40è aniversari. Completant les sessions presencials, del 5 al 14 de novembre, amb passis online a Filmin del 28 d’octubre al 21 de novembre, el festival compta amb una programació de llargmetratges i curtmetratges que va des de la recuperació de pel·lícules mítiques del gènere fins a potents estrenes. En total, 198 pel·lícules de la mà del festival.

- Advertisement -

Entre convidats, premsa i indústria, Molins de Rei serà un punt neuràlgic de cinema de gènere durant els dies de festival, amb més de 150 persones acreditades, comptant una seixantena de convidats i els jurats d’enguany. Tot plegat per veure un total de 10 estrenes catalanes, 37 estrenes nacionals, 7 estrenes europees, 8 estrenes internacionals i 4 de mundials, entre llargs i curts. A això s’hi sumen la trentena d’activitats paral·leles, entre xerrades presencials i online, activitats familiars com el TerrorKids, activitats professionals…

- Advertisement -

Consulta la programació completa aquí

La nova edició del festival promet  una programació d’alt nivell. The Amusement Park, la pel·lícula de George A. Romero del 1973 (després va filmar la mítica La nit dels morts vivents) és el plat fort; restaurada en 4K després de considerar-la perduda fins al 2019. L’altra gran aposta de la programació és el retorn del director Ben Wheatley, referent britànic del gènere, que ha signat obres tan singulars com Sightseers A Field in England. In the Earth és la cinta que presentarà al festival, que amb la seva mescla de cruesa i humor negre ens recordarà a la crisi pandèmica que ens acompanya des del 2020. Ambdues es podran gaudir presencialment.

Altres títols a tenir en compte que es projectaran són Brain Freeze, una comèdia de zombies que arriba amb ambaixador de luxe, el compositor Julien Knafo; Masking Threshold, de l’austríac Johannes Grenzfurthner i de la qual se’n parla com “inclassificable”, o La criada, de Lee Thongkham, representant del terror tailandès. Pel que fa a l’activitat online, el festival torna per segon any consecutiu a Filmin. La plataforma, a partir del cap de setmana de Tots Sants, inclourà la programació de Terror Molins dividida en tres seccions: Videodrome, amb novetats del gènere d’estils diversos; Remember, que recuperarà films que ja van passar pel festival, però que no van tenir una estrena comercial al país; i Documentals, amb una col·lecció de títols de no-ficció inèdits.

Una altra fita del festival aquest any és la recuperació del Teatre del Foment, un espai centenari mític que tornarà a ser seu del festival. Per rememorar una de les èpoques de més èxit del festival, s’ha preparat una exposició estructurada per dècades que posa el focus en el terror i el públic. L’exposició es complementarà també amb un cicle de xerrades que celebraran paral·lelament els quaranta anys del festival.

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents