Terror a dojo al 37è Terror Molins

- Advertisement -

La població de Molins de Rei acull la 37a edició del Festival de Cinema de Terror que tindrà lloc del 9 al 18 de novembre. La inauguració serà amb la premiere de la pel·lícula Cutterhead del director danès Rasmu Kloster Bro. La història que narra Cutterhead desperta determinats instints i sensacions incòmodes que gairebé semblen sortir-se de la pantalla. Atrapats entre el desig de sortir corrent i la necessitat de saber com acaba la història, els espectadors pateixen juntament amb els personatges, als qui els agradaria poder ajudar. Un film perturbador que posa hàbilment a prova els nostres límits i ens obliga a reflexionar sobre una realitat poc afalagadora.

- Advertisement -

Enguany, el festival centra la seva retrospectiva en la figura de Brian de Palma sota el títol De Palma vs. De Palma.  Per a celebrar-ho es projectaran 3 grans títols de gènere imprescindibles de Brian de Palma com són Carrie (1976), Dressed to Kill (1980) i The Fury (1978). La programació completa ja està disponible i a banda de 12 pel·lícules a competició ens presenta novetats i preestrenes molt interessants. 

- Advertisement -

Hi ha moltes propostes internacionals però també una bona representació de cinema català. Així  After the Lethargy de Marc Carreté i Anunnaki: los caídos del cielo de Joan Frank Charansonnet i Rubén Vilchez tindran la seva premiere nacional a Molins. També s’hi podrà veure el documental El Pionero. El cine parapsicológico de Sebastià d’Arbó on descobrirem els orígens cinèfils del presentador del programa de RAC1, Misteris.

La Secció Oficial també acollirà els títols, Tigers are not Afraid, Lifechanger, Summer of 84, Lasso, The witch in the window, Ghostland, I’ll take your dead de Chad Archibald, Blood Paradise, The Devil’s Doorway, Lifechanger, Puppet Master: The Littlest Reich i Book of Monsters. Les darreres a afegir-se a la llista han estat Gonjiam: Haunted Asylum, The Devil’s Doorway i Abrakadabra, dels germans Onetti. Mentre que la cloenda serà la pel·lícula dirigida per Panos Cosmatos, Mandy amb Nicolas Cage com a protagonista.

Per altra banda, Movistar Plus torna a repetir amb la projecció de les sessions especials presentant els films Los Huérfanos i Leatherface, a les quals es podrà accedir de manera gratuïta en una doble sessió que tindrà lloc el dimarts 13 de novembre a partir de les 18h, els films s’estrenaran de manera simultània al Festival i a Movistar+. Pel que fa a la retrospectiva, la conformen títols com The Body Snatcher (1945), Images (1972), Night of the Demon (1957), See no Evil (1971) i Dementia 13 (1963).

Més que cinema

Del 26 d’octubre al 25 de novembre la sala d’exposicions de Ca n’Ametller de Molins de Rei acollirà una exposició excepcional al voltant de l’obra del cineasta Brian de Palma organitzada pel mateix festival. Estarà formada per una recopilació de material propietat del col·leccionista particular Jordi Batet i s’hi exhibiran cartells de tots els films del director, fotografies de rodatges, vestuari, figures d’alguns personatges, vinils de les bandes sonores i novel·les en què s’han inspirat algunes de les seves pel·lícules. A més, hi haurà una peça audiovisual creada per a l’ocasió de la qual en podrà gaudir el visitant.

El disseny del pòster ha anat a càrrec, per sisè any consecutiu, de Maite Pascual. Inspirat en una de les escenes més famoses del film Carrie (1976), reflecteix la tendència al desdoblament del seu director, Brian de Palma.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents