La població de Molins de Rei acull la 43a edició del Terrormolins, Festival de Cinema de Terror, que tindrà lloc del 8 al 17 de novembre. El leitmotiv d’enguany recau en el “terror rural”, fent referència a algunes de les cintes més icòniques del cinema de terror i commemorant una efemèride de la més revolucionària de totes: els 50 anys de l’estrena de The Texas Chainsaw Massacre d’en Tobe Hooper. El cartell dissenyat per Paco Ruiz atorga protagonisme a la pel·lícula amb una estètica còmic i esperit pop.
El festival obrirà les portes amb l’estrena nacional de la cinta francesa La Damnée, d’Abel Danan. Es tracta d’un debut contundent i claustrofòbic que transcorre en un petit apartament parisenc. En ell s’instal·la una jove marroquina que descobrirà que no està sola i s’encaminarà en un abisme de bogeria. Mentre que la cloenda serà la neozelandesa The Rule of Jenny Pen, la nova pel·lícula de James Ashcroft encapçalada per John Lithgow i Geoffrey Rush. La trama se situa en una residència on un ancià es dedica a aterrir a altres pacients. Ambdues produccions formaran part de la Secció Oficial a competició.
La programació de Terrrormolins està conformada per diverses seccions que es podran gaudir al Teatre La Peni de Molins de Rei. Els llargmetratges estan classificats entre la Secció Oficial (12 títols), Being Different (7 produccions), Bloody Madness (7 llargs) i la clàssica Marató de 12 Hores, que comptarà amb 6 projeccions, entre elles la de Terrifier 3, fora de competició. Mentre que els curtmetratges estan englobats en Secció Oficial (20 títols), Secció Ç-Trencada (8 produccions), Secció Globus (10 curts) i Secció familiar i escolar (Terrorkids i Instituts). Per altra banda, online es podran gaudir de títols englobats dins la secció Retrospectiva com Wolf Creek 2, La matança de Texas, L’última casa a l’esquerra, Els turons tenen ulls, Gossos de palla, 2000 maniacs o American Gothic, entre d’altres.
La Secció Oficial de llargmetratges és l’esquelet del festival i inclou títols terrorífics, provocadors i enigmàtics que poden provocar a l’espectador qualsevol sensació. En la seva selecció es prioritza la qualitat i, enguany, està conformada per següents títols: Animale, Azrael, Exhuma, Frewaka, Ghost Train, Heresy, La Damnée, MadS, Oddity, Rita, The Devil’s Bath i The Rule of Jenny Pen. A la secció Being Different es troben An Taibhse (The Ghost), El instinto, Else, Night Silence, Parvulos, Test Screening i Things will be different. Mentre que Blood Star, Grafted, Handsome Guys, Krazy House, Operation Undead, Scared Shitless i V/H/S Beyond conformen la secció Bloody Madness.
La Secció Oficial competitiva de curtmetratges és la que té més tradició del Festival. Des del 2002, posa especial atenció a trets com ara qualitat artística, la innovació i la diversitat, sempre dins del gènere de terror, oferint al públic una programació eclèctica amb l’objectiu de satisfer i ampliar mirades. La secció Ç-Trencada ofereix un espai destacat, dins del festival, de curtmetratges parlats en català o produïts a Catalunya, així com per a produccions autòctones innovadores. Mentre que l’objectiu principal de la secció Globus, no competitiva, és oferir una presència diferent, singular, o si més no alternativa, a noves mirades del gènere i, a l’hora, d’anar més enllà del concepte clàssic del terror.