La saga ‘Terminator’ reneix tornant als orígens

- Advertisement -

L’any 1984, James Cameron va presentar The Terminator, un film protagonitzat per Arnold Schwarzenegger que va provocar una revolució i no només de les màquines, com manifestava la trama i en què dominaven el món. El producte va ser acceptat amb èxit i el 1991 va arribar la seqüela Terminator 2: Judgment Day, el qual va esdevenir de culte gairebé a l’instant i va superara la seva predecessora quant a història. La combinació de robots, viatges en el temps i acció va provocar que uns quants anys més tard, s’estrenés la tercera part de la saga, concretament el 2003 amb Terminator 3: Rise of the Machines, amb una idea bastant forçada que no va acabar de convèncer, sobretot perquè va ser dirigida per Jonathan Mostow en lloc de Cameron.

- Advertisement -

Com que a la indústria de Hollywood li agrada treure profit de totes les seves sagues, en va desenvolupar dues més: Terminator Salvation: The Futur Begins (2009) i Terminator Genisys (2015), recuperant així l’Arnold Schwarzenegger. Ara, 35 anys més tard de l’estrena de la primera, arriba la nova pel·lícula de Terminator: Dark Fate de la mà de Tim Miller (Deadpool) i la nova pel·li té una nova i mortífera arma robòtica: el Rev-9 (Gabriel Luna).

- Advertisement -

La trama se situarà després dels esdeveniments que van tenir lloc a Terminator 2: Judgment Day (1991), per tant, serà una seqüela directa en què participarà com a productor el seu creador James Cameron juntament amb David Ellison. Haurem d’aprendre a ignorar què ha passat després de Cameron i reenganxar-nos ja que si seguim la línia temporal de les anteriors pel·lícules a Terminator 3 s’explica que Sarah Connor va morir de leucèmia l’any 1997. Al nou film, en canvi, tornem a tenir Linda Hamilton en plena forma empunyant bazoques i tot tipus d’armes curtes i llargues.  

La idea és recuperar tot allò de bo que va oferir la saga i deixar de banda el mal regust de boca que van deixar les darreres produccions (sobretot l’última Terminator Genisys) per tal de reiniciar-la com un reboot en el punt en què el va deixar Cameron. La recepta per fer-ho és ben senzilla: recuperar els protagonistes de Terminator 2. 

Linda Hamilton no torna sola… No seria possible tornar a Terminator sense EL Terminator: Arnold Schwarzenegger. A l’elenc, també hi participen Mackenzie Davis que en aquest cas és la persona (de carn i ossos però millorada amb maquinària pesant) enviada del futur per protegir Natalia Reyes, una senzilla membre de la classe obrera a Mèxic que està clar que tindrà un paper cabdal en el destí de la humanitat. Sinó no s’entén que Gabriel Luna (el Rev-9) també vingui del futur per acabar amb ella..

Fins aquí l’estructura és ben semblant a la cinta original de Terminator però està clar que el paper de Sarah Connor i l’aparició d’un envellit Arnold Schwarzenegger faran canviar el destí de la pel·lícula. La recepta és d’acció total amb les necessàries dosis de ciència ficció i viatges en el temps de la saga. I tot plegat amanit amb un clar missatge d’empoderament femení: si Sarah Connor ja era un model d’heroïna als anys 80, Mackenzie Davis i Natalia Reyes li donen una nova dimensió al terme i forgen aquí, juntament amb Linda Hamilton, un equip de lluitadores ben potent.

- Advertisement -

L’estrena de la que ja és la sisena pel·lícula de la saga arriba a les nostres sales el proper 31 d’octubre. Serà l’últim cop que ho farà com a 20th Century Fox perquè si el film té èxit i es vol continuar esprement la taronja ja serà Disney la responsable del producte. 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents