Les Teresines: les tietes preferides de Catalunya

- Advertisement -

Ni la Copa d’Europa, ni els Jocs Olímpics. L’any 1992 serà per tots recordats com l’any de les Teresines! Només van ser 13 capítols dirigits per Jordi Millan (La Cubana) però van deixar una forta petjada en l’imaginari de la societat catalana perquè encarnaven (per bé i per malament) la clàssica tieta catalana. Tres dones en edat estupenda, solteres, germanes i amb el mateix nom però de diferent Sant, eh.

- Advertisement -

Els episodis de les Teresines passaven al seu piset de Gràcia on sempre hi havia més gent de la que hi cabia i on sempre se celebraven tradicions molt nostrades. Festa Major, Carnestoltes, Tots Sants, Diumenge de Rams… Les Teresines no se’n perdien ni una i amb el seu humor estrident i cridaner van captivar tot un país amb la seva sinceritat i desimboltura. Un autèntic festival.

- Advertisement -

Ja ha plogut molt des de llavors però encara recordem amb nostàlgia i humor aquella mítica sèrie… De fet, el 7 de maig de 2017 es va celebrar una gran festa per celebrar el 25è aniversari de la primera emissió de la sèrie Teresina S.A. amb una Teresinada popular al Teatre Coliseum. La festa, acompanyada d’una exposició, va ser tot un èxit i va reunir gran part del càsting incloent les tres protagonistes: Mercè Comes (Maria Teresa) Mont Plans (Teresina) Sílvia Aleacar (Tere).

La sèrie es va emetre per primer cop aquell mític 1992 entre abril i juny i continua sent un referent del bon riure en llengua catalana. Si la vols recuperar ho pots fer de manera gratuïta a TV3 a la carta i també a la plataforma catalana Filmin. La bona estona està garantida!

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents