‘Teatro de guerra’: de soldats a actors

- Advertisement -

L’any 1982 va tenir lloc la Guerra de les Maldives, la qual va enfrontar Gran Bretanya i Argentina. El conflicte va acabar amb la victòria dels britànics i amb més de mil baixes en ambdós exèrcits. Tot i que ja fa molt temps d’això, la disputa per la sobirania d’aquestes illes continua encara vigent. La cineasta Lola Arias, ha realitzat el film Teatro de guerra, amb aspecte documental on ha dut a terme un experiment social; ajuntar sis veterans d’aquella guerra, tres anglesos i tres argentins. A partir de les seves converses, records i recreacions, l’espectador se submergeix en un projecte que mostra com convertir l’experiència de la guerra en una història i quins són els seus efectes col·laterals.

El film recull les audicions que es van dur a terme per trobar els sis protagonistes, les primeres trobades i converses entre ells, així com reconstruccions escèniques d’alguns dels seus records en diferents espais com una obra de construcció, un regiment militar o unes piscines. Totes les escenes de la pel·lícula són a la vegada autèntiques i artificials i, en algunes ocasions sembla que estiguin passant per primera vegada, mentre que en altres casos, es veu clarament que es tracta de situacions assajades.

- Advertisement -

Teatro de guerra

- Advertisement -

Teatro de guerra

Teatro de guerra planteja dos grans reptes, el de convertir a antics soldats en actors i, el més significatiu, el de fer compartir les seves vivències i records a antics enemics. La pel·lícula que compta amb producció catalana, ha tingut la seva estrena mundial dins el marc del Festival de Berlín i també ha estat seleccionada pel Festival SXSW que se celebra a Austin del 9 al 17 de març i ho farà dins la secció Global.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents