“Quan la meva amiga Anna em va dir que André Malby, un famós xaman, li havia salvat la vida a través d’una curació telepàtica, la meva ment no ho podia concebre. Com a persona que creu fermament en la ciència, sempre he estat escèptic davant les idees esotèriques. Però em vaig trobar preguntant-me: M’estic perdent alguna cosa?”.
La tensió entre la màgia i la ciència
André Malby és un xaman que cura a la gent amb els seus poders. O això, almenys, és el que creu molta gent. El seu fill, Mathurin Malby, no ho creu. Ell és un metge convencional que creu en la ciència. Antítesi del seu pare. El documental Supernatural, del director, productor i guionista Ventura Durall, ens presenta a través de les tensions en aquesta història familiar les tensions entre la màgia i la ciència i com és possible conviure en aquesta situació. Rodat entre els Estats Units i Europa, el documental intenta establir un punt mig entre la lògica i la intuïció, entre la medicina i l’espiritualitat.
Supernatural és un documental produït per Nanouk films i en coproducció amb Harald House, Massala Productions i Glia Films, ha tingut la seva prémiére mundial al Festival Internacional de Tessalònica. La producció, a més, compta amb la col·laboració de 3Cat, RTVE, ICEC, ICAA, Europe Creative Media, Eurimages i Filmin i és distribuït per Taskovski Films.
Un Festival de referència
Amb 27 edicions al darrere, el Festival de Tessalònica s’ha convertit en un referent del cinema documental europeu. A l’edició d’enguany ha acollit fins a 261 curtmetratges i llargmetratges documentals, dels quals 72 eren estrenes mundials. El Festival pretén ser així un espai dedicat a la cultura, el diàleg i la llibertat enmig de les tensions geopolítiques: “(…) en un moment en el qual la desinformació i la distorsió dels successos s’estan convertint en eines de manipulació, el documental ens recorda el poder de la veritat. I en temps de crisi, un espai així, on brilli el poder de la veritat, és més necessari que mai.”