‘Star Trek’ més enllà de la nostàlgia

- Advertisement -

Abans d’anar al cine a veure Star Trek Beyond vaig repassar les dues anteriors entregues de la nova saga per posa-me en situació. El primer que vaig tornar a certificar és que el d’Star Trek és un dels millors reboots de la història del cine. Innovador i respectuós a la vegada. Amb un càsting que fa que no trobis (gaire) a faltar els actors originals. Des de la nova Uhura passant pel nou Scotty i acabant pels dos protagonistes (Spock i Kirk) s’han sabut trobar substituts ben solvents i tot plegat sense carregar-se ni l’esperit ni l’homenatge a la sèrie i pel·lícules originals.

star-trek-2009-movie-cast

- Advertisement -

Dit això, ens trobem que 7 anys després de la nova arrencada de l’USS Enterprise arriba la tercera pel·lícula de la saga dirigida per Justin Lin. Com que la història els personatges ja estan més que presentats i s’ha deixat de banda gairebé tota la nostàlgia aquesta tercera entrega se centra ja molt més en ella mateixa que les dues anteriors cintes. És per això que Star Trek Beyond bé podria ser un capítol de dues hores de qualsevol de les moltes sèries que s’ha fet amb aquesta nau com a protagonista.

- Advertisement -

El film no comença d’una manera tan adrenalínica com els altres dos. Prefereix posar-nos en mode reflexiu. Com si fossin navegants que porten massa temps a alta mar, tant en James Tiberius Kirk com el Sr. Spock estan una mica cansats de l’espai i de l’Enterprise. Descobrir l’última frontera i anar allà on l’home no ha anat mai abans no és sempre una tasca fàcil i agradable. Però està clar que una nova aventura els farà tornar a estimar la seva feina, la seva nau i sobretot la seva tripulació.

Star-Trek-Beyond-Karl-Urban-Bones-Zachary-Quinto-Spock

El que comença amb certa introspecció evoluciona cap al que ha de ser un film d’aquest tipus. Les dosis d’aventura i humor vaig in crescendo i la segona part de la pel·lícula és ja una space opera en tota regla. El guió, com dèiem al principi, podria haver sorgit de qualsevol capítol. No té girs espectaculars i és fins a cert punt previsible… Però, sincerament, això és bo. La pel·lícula no té més pretensions que les de ser un bon entreteniment pels que no són gaire trekkies i mantenir el bon hype pels trekkies més fidels.

Res a dir dels actors. Tots fan una feina correcte. Sense sortir-se dels seus rols. Fan el que toca. Interpreten a personatges que estan ja definidíssims. La nota negativa potser la posen Idris Elba i Sofia Boutella amb el seus aliens/actors secundaris. Partíem del Khan de Benedict Cumberbatch i això pesa molt. Deixem-ho amb que els manca una mica de carisma malgrat les seves històries siguin dignes i lògiques tenint en compte que estem en un Star Trek.

Screen-Shot-2015-12-15-at-12.54.58-PM

En resum. És una bona tercera part. Gaudible. Entretinguda. Amb un clímax final ben orquestrat i força espectacular. El planeta/base de Yorktown, “construït” en part per un català, és un escenari magníficament hipnòtic. Sóc de l’opinió que van començar per bon camí i continuen fent-ho bé. Hi ha marge per viure “long and prosper”.

Veredicte

El millor: la tornada a les aventuretes interplanetàries en el millor sentit del terme.

El pitjor: secundaris poc carismàtics… Inevitable recordar Khan.

- Advertisement -

Nota: 7

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents