Sports Wars

- Advertisement -

A causa de la tant esperada estrena de l’Episodi VIII com a “divertimento” vinculat a aquesta estrena, he buscat en la galàxia molt i molt llunyana, referències esportives que s’han pogut veure en totes les pel·lícules de la saga. Tots sabem que treballar per la rebel·lió o per l’Imperi galàctic no et deixa gaire estona per mantenir el tipet, jo em pregunto si no deu haver-hi operació biquini a Naboo o si no van al gimnàs a Alderaan o si a Tatooine fan el runner pel desert… En tot cas a les pel·lícules de la saga com deia hi ha certes referències esportives més o menys agafades amb pinces. Ara les repassarem.

Curses de Vaines

Aquest esport de “motor” surt a l’episodi 1 l’Amenaça Fantasma, els hippies de l’Obi Wan i el seu cap, en Qui-Qon Jinn han de fer un pit stop a Tatooine, mentre estan en aquest planeta que sembla els Monegros però amb gent coneixen al mini Darth Vader i després d’uns girs argumentals que a) em fa mandra d’explicar i b) ja coneixeu com acaba tot acaba amb una cursa de vaines. I què serien les vaines? (és una pregunta retòrica, passa els ulls per sobre la foto i segueix llegint el que posa a sota)

- Advertisement -

star wars cursa vaines

- Advertisement -

Les vaines seria com la versió moderna (merda, hagués pogut dir galàctica que quedaria molt millor!) de les curses de quadrigues a l’antiga Roma, la diferència entre aquestes i les vaines era que a) enlloc de cavalls tiraves d’una espècie de ventiladors gegants b) no deixaven competir nens petits.

Pel demés ja sabeu el baby Darth es peta al Sebulba al més pur estil de –Michael Schumacher– i el Qui-Gon Jinn se l’emporta perquè el Palpatine el comenci a portar cap al costat fosc de la força, referència clara a quan et fas gran i t’adones que la infància molava molt i que fer-se gran implica coses que no són tant divertides però que són del tot necessàries… de veritat no hi veieu el mateix paral·lelisme que jo?!

Escacs Hologràfics o Dejarik

Sí, senyor, els escacs són un esport i dels més complicats i que requereixen més entrenament del món, multitud de possibles combinacions, anticipar-te al moviment del teu rival, saber jugar amb la pressió… Pel que es pot veure a la saga, a la galàxia també hi jugaven als escacs hologràfics o tal i com en deien ells a Dejarik.

escacs galàctics star wars

Si recordeu hi ha una escena mítica de l’episodi IV on en Chewbacca i en C3PO juguen una partida de Dejarik al Falcó Mil·lenari mentre es dirigeixen a Alderaan, el taulell com es pot apreciar és circular i les peces es mouen a voluntat dels jugadors i el joc consistiria en, bàsicament, el mateix tot i que en lloc de alfils i reines tens a sargantanes espacials i iguanes galàctiques que s’enfronten en un taulell. El “malote” de la saga, el senador Palpatine era un gran mestre jugant al Dejarik… ara us comencen a quadrar moltes coses oi?

“Lluites de gladiadors”

Sí, sé que està una agafat amb pinces però és que aquesta gent es s’animaven també per afició… bé i també perquè eren una mica bèsties. L’escena final de l’Episodi II succeeix a la Geonosis Arena on se celebraven les execucions i combats així en general.

obi-wan kenobi (geonosian arena)

El format era similar a com funcionava el circ romà tot i que, en lloc de lleons i bèsties similars, deixaven anar llangardaixos transgènics a intercanviar opinions amb jedis díscols o similars tal com es veu a l’atac dels clons. La partideta entre la Padmé, l’Obi Juan i el teenage Darth i les mascotes dels geonosians acaba abruptament doncs, com recordeu els 2 primers feien tard a la cita que tenien amb el compte Dooku perquè li tallés al braç al teenage Darth (coses de les modes adolescents galàctiques).

- Advertisement -

Malauradament la caça al Jar Jar Binks no estava catalogada com a esport ni es té constància que se celebrés, fet absolutament censurable i incomprensible per qui us escriu.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents