L’estupidesa militar viatja a l’espai

- Advertisement -

Exèrcit de l’aire, de terra, de l’aigua… i ara també de l’espai! Aquesta és la premissa amb la que treballa la sèrie Space Force un nou producte de Netflix que arriba per fer-nos passar bones estones durant la desescalada. Cal dir que la ficció compta amb tots els elements per ser un èxit. Un showrunner expert en comèdia i responsable de la sèrie de culte The Office (Greg Daniels). Actors de primera línia com Steve Carell, John Malkovich, Jimmy O. Yang i la incombustible Lisa Kudrow (Phoebe a Friends). I, per acabar, pressupost i un gran estudi com Netflix darrere… Malgrat tot això, la ficció no acaba de funcionar del tot bé. Anem a veure per què.

- Advertisement -

El primer que cal subratllar és que tot plegat parteix d’una bona idea: ridiculitzar l’exèrcit i les pugnes entre països (sobretot la Xina i els Estats Units) en un moment en el qual estan més a l’ordre del dia que mai. En aquest context, la sèrie troba un terreny on el gag fàcil, l’exageració i sobretot l’humor absurd tenen “espai” per córrer. Certament hi ha moments hilarants que és el que se suposa que demanem a una comèdia però en aquest cas la suma de tots aquests elements junts no acaben de deixar-nos amb bon sabor de boca. Sembla que tant de talent junt tingui un efecte negatiu i hi hagi una sensació que s’ha desaprofitat.

- Advertisement -

He d’admetre que tenia moltes ganes de veure aquesta sèrie i m’ha decebut. Pot ser que tingui a veure amb un excés d’expectatives. El mateix Greg Daniels m’havia fet riure i em va sorprendre i emocionar amb la recent Upload que podem gaudir a Amazon. És possible que esperés la mateixa frescor (que no he trobat a Space Force). Tot i no ser un producte rodó, mantindrà entretingut el públic que no busqui res més que passa una estona simpàtica davant la TV. Per altres serà una sèrie més a les lleixes virtuals del vast catàleg de Netflix.

Veredicte

Agradarà a: qui vulgui riure una estona amb humor absurd.

No agradarà a: tothom qui busqui una comèdia intel·ligent.

Enganxòmetre: 6

Nota: 5,5

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents