“Ser asiàtica no és un personatge”

- Advertisement -

Heu vist mai una pel·lícula catalana protagonitzada per una persona no blanca? Alguna segur que en trobeu… Ara penseu (si és que n’heu trobat alguna) si aquesta persona no blanca protagonista, a la pel·lícula, era catalana o interpretava una personatge de nacionalitat estrangera.

Com segurament heu comprovat amb aquest petit exercici els intèrprets racialitzats no són fàcils de veure en papers on els seus trets racials tinguin un “motiu”. Per parlar d’aquest tipus de racisme (que va molt més enllà del cinema) les joves Leyao Rovira i Marta Romera han creat una iniciativa a les xarxes que porta per nom Hasta el chochino. En aquest espai virtual pretenen denunciar situacions de racisme contra la comunitat asiàtica en diversos àmbits i un dels seus primers treballs és una entrevista a l’actriu Sònia Masuda. Formada a L’Escola Superior de Arte Dramático Eòlia ha participat en més de 25 produccions entre cinema, televisió i curtmetratges i tot just s’ha estrenat com a directora i productora de teatre amb el muntatge This is not here: reimagine Yoko Ono.

- Advertisement -

- Advertisement -

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents