Som Cinema-Visual Art, torna l’aparador de produccions catalanes

- Advertisement -

Som Cinema-Visual Art, Festival de l’Audiovisual Català de Lleida, arriba a la 12a edició consolidat com a plataforma per a la promoció del cinema i altres formats audiovisuals de producció catalana realitzats per nous creadors i productors. El festival ofereix el seu aparador a les produccions audiovisuals més recents, joves i arriscades realitzades des de les escoles de cinema, productores independents o àrees d’audiovisuals universitàries dels territoris de parla catalana.

Las-Consecuencias

- Advertisement -

La present edició projecta, del 20 al 24 d’octubre, una seixantena de films de ficció i documental, així com presentacions i cinefòrums de les pel·lícules. En total: 18 llargmetratges, 9 dels quals de ficció en la secció oficial, 6 documentals i 3 en sessió especial, i 47 curtmetratges, 13 dels quals en la secció oficial de ficció, 5 en la de documentals, 11 al III Concurs ‘Som Secundària’ i 18 curts d’escoles de cinema.

- Advertisement -

Dins la Secció Oficial de Llargmetratges de Ficció es projecten films com Lucas del director Álex Montoya, guardonat amb la Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula i al Millor Intèrpret Masculí, i premi del Públic de la Secció ZonaZine del Festival de Màlaga 2021; Las consecuencias de Claudia Pinto, guanyador de la Biznaga de Plata a la Millor Interpretació Femenina de Repartiment i Premi Especial del Jurat de la Crítica també al passat Festival de Màlaga; i El ventre del mar, d’Agustí Villaronga, premiat amb la Biznaga d’Or a la Millor Pel·lícula, Biznaga de Plata a la Millor Direcció i al Millor Guió, Biznaga de Plata al Millor Actor, a la Millor Fotografia i a la Millor Música. Destacar també altres llargmetratges a concurs com Cosmética del enemigo de Kike Maillo; Ovella de Marc Puig, Júlia Marcos, Daria Molteni i Sergi Rubio; La desvida d’Agustín Rubio; Voces rotas d’Héctor Fáver; Isaac d’Ángeles Hernández i David Matamoros; i Tres de Juanjo Giménez.

A la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals es pot veure El retorn, la vida després de l’ISIS d’Alba Sotorra, que serà la pel·lícula inaugural del festival; Dorothea y el Myotragus de Marta Hierro i Núria Abad; Constante y el Floridita de Hemingway de Ramon Vilaró; La cigüeña de Burgos de Joana Conill; Mrs. Death de Sílvia Ventayol, i Mal de caña de Juan A. Zapata.

The return 1

A les Sessions Especials, fora de concurs, d’aquesta edició del festival es projecten els llargmetratges Ama de Júlia de Paz, guardonat amb la Biznaga de Plata a la Millor Interpretació Femenina al Festival de Màlaga 2021 i el Premi Feroz de la crítica; Mediterráneo de Marcel Barrena, i El buen patrón de Fernando León de Aranoa. També dins d’aquestes sessions es poden veure curtmetratges de les escoles de cinema ILERNA, l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT) i l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

El III Concurs ‘Som Secundària’ compta amb curtmetratges de quatre centres de Secundària com són l’IES Caparrella (Lleida), l’IES Josep Lladonosa (Lleida), l’IES Torre Queralt (Lleida) i l’IES La Serra (Mollerussa).

Som Cinema-Visual Art se celebra a diferents espais de la ciutat de Lleida amb projeccions a l’ScreenBox Lleida, l’Auditori del Campus de Cappont de la UdL, ILERNA i el Cafè del Teatre. Les entrades per a la inauguració de Som Cinema-Visual Art, el pròxim 21 d’octubre a les 19 h, són gratuïtes. Per adquirir-les cal inscriure’s aquí

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents