‘Sofia’ i la negació de l’embaràs

- Advertisement -

La directora marroquí Meryem Benm’Barek presenta la seva opera prima Sofia, per la qual va guanyar el Premi a Millor Guió al Festival de Cannes, després de participar a la secció Un cértain regard. A Espanya va participar a la 56a edició de Festival de Cinema de Gijón dins les seccions ‘Enfants terribles’ i ‘Esbilla’ durant el mes de novembre de l’any passat. El 8 de febrer arriba a les pantalles comercials aquesta coproducció entre França i Qatar de la mà de Segarra Films.

- Advertisement -

Aquest drama se centra en la Sofia, una jove de 20 anys que viu amb els seus pares a Casablanca. La noia amaga el seu embaràs i es troba en la il·legalitat de donar a llum fora del matrimoni. L’hospital li dona 24 hores per omplir els documents del pare del nen abans d’alertar a les autoritats.

- Advertisement -

Posant-nos en situació, l’article 490 del codi penal marroquí castiga les relacions sexuals mantingudes entre persones de diferent sexe que no estiguin casades amb una pena d’entre un mes i un any de presó. Fet que provoca que moltes dones pateixin el trastorn conegut com negació de l’embaràs, una patologia en la qual el cos de la dona no dona els senyals típics d’una gestació i, en alguns casos, no pren consciència de l’embaràs fins al moment de donar a llum. Aquesta és la situació en la qual es troba la protagonista del film.

Segons la cineasta “la gènesi de la pel·lícula parteix d’una història molt trista que li va explicar la seva mare sobre una jove embarassada que va haver d’acollir els seus avis. Tenia 17 anys i estava a punt de donar a llum i va haver d’organitzar un matrimoni d’urgència per a legalitzar la situació. Aquestes anècdotes són habituals al Marroc on el sexe fora de matrimoni està prohibit i el naixement d’un nadó pot portar als pares a la presó sinó es prenen aquest tipus de mesures”.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents