Les pel·lícules no són les úniques protagonistes al Festival de Cannes. Certamens d’arreu del món busquen, tant a la secció oficial com al Marché du film (la llotja de pel·lícules més important del món), les produccions que ompliran les seves graelles de nou cinema. El Festival de Sitges no és una excepció i a banda de tenir l’equip de programadors amb l’agenda plena de reunions i visionats també han liderat un nou projecte que s’ha presentat per primer cop a Cannes. Conjuntament amb el Marché du Film i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret, Sitges ha creat el Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials.
Els set magnífics es converteixen aquí en els set fantàstics… La iniciativa exhibeix set propostes presentades per set festivals fantàstic d’arreu del planeta amb l’objectiu que aquests films trobin finançament, distribució i aparadors on mostrar-se. A més del Festival de Sitges els altres festivals que formen part de la iniciativa són: el Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon, el Festival Internacional de Cinema del Caire, el Festival Internacional de Cinema en Guadalajara (Mèxic), el Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao, el South by Southwest i el Festival Internacional de Cinema de Toronto.
La 1a edició d’aquest aparador de pel·lícules ha estat apadrinada pel director català J.A. Bayona que ha definit el fantàstic com la millor manera de retratar la realitat. Bayona també ha destacat la importància dels festivals tant a la seva carrera com al cinema en general. “No només m’han ajudat a descobrir nou cinema sinó que a festival com Sitges he compartit cues quan era jove com a espectador, moltes pel·lícules i també he conegut altres directors”.
El projecte que ha presentat el Festival de Sitges és la nova producció del cineasta basc Juanma Bajo Ulloa, Baby. Produïda pel català Ferran Tomàs, és un thriller psicològic on la trama gira al voltant d’una mare que pareix un bebè del qual no es pot fer càrrec. Impulsada per la necessitat, decideix vendre’l però desbordada pel penediment farà tot el possible per recuperar-lo. Bajo Ulloa, responsable d’Airbaig i La madre muerta entre d’altres, ha insistit en tres conceptes que defineixen el seu nou treball: suspens, emoció i terror. Fins i tot ho ha representat dalt de l’escenari amb un nadó que s’ha colat a la presentació…
La presentació d’aquest nou projecte de xarxa entre festivals ha comptat amb la presència de José Guirao, ministre de Cultura del govern espanyol i una nodrida representació de responsables de festivals de gènere, productors i agents internacionals de vendes. A banda del projecte Fantastic 7, Sitges també ha estat present al Fantastic Fanatics Mixer, un esdeveniment que reuneix els actors clau en el camp del gènere arreu del món. Directors, distribuïdors, compradors i programadors de festivals de la indústria del fantàstic estan presents en aquesta sessió de networking a la Plage des Palmes.