Sitges impulsa el terror català de Jaume Balagueró a Cannes

- Advertisement -

L’any 2019 el Festival de Cannes va acollir per primer cop la iniciativa Fantastic 7, un projecte conjunt amb el Marché du Film per promocionar nous projectes de gènere al món. Liderat per Sitges (en connivència sis festivals més de gènere) aquest fòrum està dissenyat per a fomentar als cineastes emergents i connectar-los amb potencials socis comercials a Cannes per obtenir finançament i oportunitats de coproducció. Cada festival apadrina un projecte amb l’objectiu que es faci gran (en pressuposto, distribució o vendes internacionals) i que sigui capaç de viatjar més enllà del seu territori.

- Advertisement -

Aquests projectes són presentats pels cineastes davant un públic d’inversors, distribuïdors o agents de vendes que podrien ajudar a fer que els seus projectes s’enlairin i arribin a un públic més ampli. Enguany un director català ha estat una de les estrelles convidades del fòrum. Jaume Balagueró ha presentat Venus, una història de terror sobrenatural ambientada en un entorn urbà de supervivència amb elements de bruixeria moderna. El director del Festival de Sitges, Àngel Sala, ha lloat el projecte i ha avançat que ens donarà moltes sorpreses i que ens preparem per a un to lovecraftià.

- Advertisement -

Venus és un dels vaixells insígnia del nou segell The Fear Collection, de Pokeepsie Films, productora d’Àlex de l’Església i Carolina Bang, en col·laboració amb Amazon Prime Video. Ester Exposito (Élite) és la protagonista d’un llargmetratge on també veurem Ángela Cremonte (Las chicas del cable), Magüi Mira (Un mundo normal), Fernando Valdivieso (No matarás) i Federico Aguado (Mar de plástico). El relat Els somnis a la casa de les bruixes de H. P. Lovecraft, que forma part del cicle Cthulhu Mythos, és la inspiració del film. Esperem molt terror, bruixeria i algun monstre… i no seria gens estrany veure la premiere mundial de la cinta aquest octubre al Festival de Sitges.

A la presentació al Palais des Festivals a Cannes una sala plena amb més de 100 programadors, distribuïdors i productors han vist en exclusiva les primeres imatges del film de Balagueró juntament amb els altres projectes que apadrinaven els festivals que formen part del Fantastic 7. Enguany la cineasta estatunidenca-iraniana Ana Lily Amirpour directora de Mona Lisa & The Blood Moon va inaugurar el Festival de Sitges 2021, ha estat nomenada oficialment padrina de l’esdeveniment Fantastic 7d’enguany.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents