Sitges 2020, una ‘nova normalitat’ fantàstica

- Advertisement -

La 53a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya apuja el teló aquesta setmana amb una programació i organització que s’han adaptat totalment a la normativa vigent i segueixen les directrius d’un protocol dissenyat específicament per a la prevenció de la Covid-19.  Del 8 al 18 d’octubre, Sitges serà, novament, el punt de trobada dels amants del gènere, tant a les sales de cinema del certamen com a través d’una sala virtual, on els fans podran veure més de 150 títols de la programació oficial. 

- Advertisement -

A la roda de premsa institucional, que va tenir lloc el passat divendres, 2 d’octubre, a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya, els seus màxims responsables van posar especial èmfasi en l’esforç extra que ha suposat tirar endavant una edició marcada pels difícils temps que s’estan vivint. Per a Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, la present edició del festival “ha suposat un treball extra pel que fa a creativitat i seguretat, que ha demostrat l’alt grau d’implicació i compromís per part de l’organització”. I és que el festival d’enguany està totalment adaptat a les noves circumstàncies, però sense perdre el múscul programador atrevit, sorprenent i representatiu que el caracteritza. 

L’organització ha decidit situar per sota del 70% l’ocupació màxima a totes les sales, per tal d’agilitzar les entrades i sortides, i evitar aglomeracions

- Advertisement -

Les sessions presencials del festival compten amb més espai entre projeccions per a la desinfecció professional de les sales amb un innovador sistema que mesura i millora la qualitat de l’aire en temps real. A més, totes les projeccions tenen seients numerats i preassignats a totes les sales, garantint així la màxima seguretat i comoditat dels espectadors. Tot i que el festival té permès un aforament màxim del 80%, l’organització ha decidit situar per sota del 70% l’ocupació màxima a totes les sales, per tal d’agilitzar les entrades i sortides, i evitar aglomeracions. 

Tal com apuntava, Ángel Sala, director artístic del festival, “hem creat una ‘nova normalitat’ fantàstica amb més passió i ànims que mai, que ha estat causada per la reflexió sobre la realitat actual i com adaptar-nos a ella de la millor manera”. A això, Mònica García, directora Fundació Sitges, va afegir que “ha estat una edició molt difícil de dissenyar, però que l’oportunitat única que ofereix per alimentar la cultura del país ha suposat la motivació principal per tirar-lo endavant”.

Pel que fa a la programació, que ja es va avançar el passat mes d’agost, apuntar que recentment s’ha fet públic el reconeixement que es durà a terme durant el festival a quatre figures imprescindibles del fantàstic del país, com són Najwa Nimri, Paco Plaza, Manuel de Blas i Oriol Tarragó, a més del ja anunciat David Lynch. També es presentaran les esperades produccions internacionals Possessor Uncut de Brandon Cronenberg, Mandíbules de Quentin Dupieux, la seqüela de Train to Busan, Península, i She Dies Tomorrow d’Amy Seimetz. I pel que fa a la producció autòctona i estatal, a més de la flamant inauguració amb Malnazidos de Javier Ruiz Caldera amb Miki Esparbé, la projecció de Baby, el nou llargmetratge de Juanma Bajo Ulloa, o No matarás de David Victori amb Mario Casas, destacar la sessió especial de la nova sèrie d’Álex de la Iglesia, 30 Monedas. Tant l’equip tècnic com artístic de totes aquestes produccions nacionals estaran presents al festival.  

El Festival reconeix el talent de tres figures imprescindibles en el fantàstic estatal: Najwa Nimri, Paco Plaza i Oriol Tarragó

Tot i que la ‘Zombie Walk’ no es podrà celebrar enguany per raons òbvies, no faltaran altres activitats paral·leles, que s’amplien i es reinventen com presentacions de llibres i còmics, exposicions o xerrades, tot al voltant del món del fantàstic. Això sense oblidar la secció professional del festival amb taules rodones, presentació de projectes de desenvolupament, workshops i masterclasses, que té com a finalitat oferir contingut d’actualitat del sector audiovisual i del cinema de gènere als professionals del sector.

En definitiva, la 53a edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya ja és a punt per trencar un any més amb les convencionalisme i arrencar una edició molt especial, adaptada als nous temps i amb l’esperit transgressor de sempre, per satisfer a tots els amants del gènere fantàstic. Una edició híbrida, presencial i virtual, amb la projecció de més de 400 treballs, entre pel·lícules, curtmetratges i documentals, al llarg d’onze dies plens de cinema i entreteniment.

 

Enllaços oficials d’interès

- Advertisement -

Programació  i informació general:
sitgesfilmfestival.com
Activitats paral·leles:
sitgesfilmfestival.live
Sitges Film Hub:
sitgesfilmfestival.com/cat/film-hub
Protocol oficial COVID:
sitgesfilmfestival.info
Entrades sessions presencials:
tickets.sitgesfilmfestival.com
Entrades sessions online:
sitgesfilmfestival.online

Per saber-ne més…

https://elcinefil.cat/2020/08/20/guerra-civil-i-zombis-per-obrir-sitges-2020/

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents