‘Sis nits d’agost’, la mort de Xirinacs

- Advertisement -

Aquest 29 d’agost s’estrena a TV3, Sis nit d’agost, una coproducció pròpia amb direcció de Ventura Durall i amb guió del mateix Durall i Jordi Lara, l’autor del llibre homònim en què es basa aquesta pel·lícula per a televisió. Manel Barceló és l’actor que es posa en la pell del religiós, filòsof i activista polític Lluís Maria Xirinacs, acompanyat d’Anna Alarcón, entre altres. L’actriu (que ja va treballar amb Durall a L’ofrena) interpreta una escriptora que s’obsessiona amb el cas de la mort de Xirinacs i fa recerca i entrevistes a les darreres persones que van estar amb ell abans de la mort. 

- Advertisement -

Lluís Maria Xirinacs, religiós, filòsof i activista polític, surt de Barcelona un dilluns d’agost del 2007 cap a la muntanya. Era el dia que complia setanta-cinc anys. Sis dies més tard, un boletaire el troba estirat en un prat, mort. Sis nits d’agost és la història d’una mort volguda, singular i misteriosa. La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l’aventura d’una escriptora per esbrinar el sentit últim d’una acció com aquesta per trobar respostes sobre ella mateixa.  

- Advertisement -

No és un biopic de Xirinacs, ni un altaveu de les seves idees polítiques ni filosòfiques. Aquests elements són en el teló de fons de la història. Sis nits d’agost és un film que parla sobre com afrontar la pròpia mort. Xirinacs la va visionar com un acte de sobirania personal, però també amb la secreta intenció que servís d’exemple i guia dels seus pensaments filosòfics i polítics. Per ell, un acte gloriós era sempre una acció transformadora que pertorbava l’harmonia dels sistemes. Però una cosa és la teoria i l’altra la pràctica. 

Jordi_Lara
Jordi Lara, autor de ‘Sis nits d’agost’

Sis nit d’agost és una producció de Mallerich Films i Nanouk Films en coproducció amb TV3 i amb el suport de l’ICEC; sota la direcció de Ventura Durall, Anna Alarcón i Manel Barceló interpreten els papers principals d’aquesta TV movie. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents