today-is-a-good-day

‘Las buenas compañías’, arriba a les plataformes

- Advertisement -

L’últim film de Sílvia Munt, Las buenas compañías, arriba a Filmin, HBO Max i Movistar+ aquest 8 de setembre. Després de la seva première al Festival de Málaga i el BCN Film Fest aquesta història de sororitat ambientada a l’Espanya dels anys 70, es va estrenar als cinemes el passat 5 de maig de la mà de la distribuïdora catalana Filmax.

Sílvia Munt també és responsable del guió, juntament amb Jorge Gil Munarriz, mentre que les protagonistes de la cinta són Alícia Falcó (Cuéntame cómo pasó), Itziar Ituño (La casa de papel) i Elena Tarrats (Vida perfecta).

- Advertisement -

Las buenas compañías una història real

- Advertisement -

Las buenas compañías, inspirada en fets reals, narra la història d’un grup de dones de Rentería (Gipúscoa) que en la dècada dels 70-80 es van dedicar a lluitar pels drets de la dona i traslladar-les a França per donar-les un avortament digne. Una història de sororitat entre dones, en què també intervenen la guanyadora del Goya a millor actriu revelació María Cerezuela (Maixabel), Ainhoa Santamaría (Mientras dure la guerra) o Itziar Aizpuru (Loreak), entre d’altres.

Estiu del 1976. Bea (Alícia Falcó) té setze anys i se suma als aires de canvi que recorren el país; col·labora amb un grup de dones per donar visibilitat a la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. La rebel·lia que sent a la sang es barreja amb un sentiment inesperat que trastocarà el seu món interior. Al llarg d’aquests mesos, Bea establirà una amistat molt especial amb Maider (Elena Tarrats), una noia una mica més gran que ella i de bona família. El seu compromís polític i la seva relació amb Maider convertiran aquell estiu en una etapa que marcarà un abans i un després a la seva vida. 

Amb paraules de la mateixa directora, Sílvia Munt: “Després de 44 anys, moltes reivindicacions d’aquesta època es fan encara més necessàries. Vivim en un món on la dona i les seves llibertats han donat un pas inqüestionable, però no s’ha d’oblidar d’on venim, el que va costar arribar on ara ens trobem i el fàcil que pot ser desfer l’aconseguit”.

Sílvia Munt: d’actriu a directora i guionista

Sílvia Munt, després d’una extensa carrera com a actriu i d’haver participat en més de cinquanta pel·lícules i al llarg de la qual ha obtingut, entre d’altres, el premi Goya pel seu paper a Alas de mariposa (Juanma Bajo Ulloa, 1991), el 1998 inicia paral·lelament la seva trajectòria com a directora, tant de pel·lícules de ficció com de documentals i teatre. Al llarg d’aquesta etapa de més de 20 anys com a directora, ha dirigit més de quinze obres audiovisuals, entre les quals destaquen: el curt documental Lalia (1999), guanyadora del Goya; Gala (2004), Millor Documental al Festival Òpera Prima de Tudela; Pretextos (2008), llargmetratge de ficció amb què competeix al Festival Internacional de Karlovy Vary i guanya la Millor direcció al Festival de Màlaga; i el seu últim projecte documental, La granja del pas (2015), amb què aconsegueix el primer premi a la Seminci de Valladolid, entre d’altres.

Las buenas compañias

Munt també ha dirigit diverses obres de teatre com i vuit pel·lícules per a televisió. Entre les darreres destaca l’última adaptació de Vida privada (2017) de J. M. de Sagarra que li va valer el Premi Gaudí a la millor pel·lícula, i millor direcció al festival Zoom.

- Advertisement -

Las buenas compañías és una producció hispanofrancesa entre Irusoin, Oberon Media i En la frontera película AIE. Hi participen en coproducció Manny Films i La Fidèle Production. El film es va rodar durant sis setmanes a localitats com Donostia, Rentería i Biarritz. Compta també amb el finançament de l’ICAA i l’ICEC, el govern basc i la participació de RTVE, EITB i TV3.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents