Carla Subirana estrena la seva opera prima ‘Sica’

- Advertisement -

Després dels documentals Nedar (2008), Volar (2012) i Kanimambo (2012), la directora catalana Carla Subirana fa ara el salt al llarg de ficció amb Sica. La pel·lícula és un coming-of-age que va tenir la seva première el passat mes de febrer a la Secció Generation de la Berlinale. Després del seu pas per Alemanya i ser la pel·lícula de cloenda del BCN Film Fest arriba a les sales de cinema el 19 de maig de la mà d’A Contracorriente Films.

Dolorós viatge de descoberta

- Advertisement -

El film explica la història de Sica, una noia de 14 anys que està obsessionada amb què el mar li torni el cos del seu pare després d’un naufragi a la Costa da Morte, Galícia. Mentre recorre els penya-segats coneix Suso, el “Caçatempestes”, un noi estrany com ella que espera l’arribada d’Ofèlia, la mare de totes les tempestes. Sica investiga les circumstàncies de l’accident i s’endinsa en un dolorós viatge de descoberta.

- Advertisement -

El film, rodat en castellà, gallec i català, és protagonitzat per la jove Thais García Blanco, veïna de la Costa da Morte, i dels també debutants Marco Antonio Florido AñónMaría Villaverde Ameijeiras. Completen el repartiment l’actriu catalana Núria Prims (Incerta glòria), i el gallec Lois Soaxe (Los lunes al sol), juntament amb altres actors i actrius no professionals de la zona.

Què és un ‘coming-of-age’?

El terme coming-of-age s’utilitza en cinema i literatura per a aquelles històries que se centren en el creixement psicològic i moral del personatge principal, en edat jove. Exemples recents al cinema són pel·lícules com Estiu 1993, Boyhood, La innocència o Moonlight.

Sica és una producció d’Alba Sotorra, Miramemira, Zuzú Cinema, Amorambre Films i el Filmmaker Fund, i compta amb el suport de l’ICEC (Generalitat de Catalunya), l’AGADIC (Xunta de Galicia), l’ICAA (Ministeri de Cultura), TVE, CRTVG, TV3 i el Creative Europe Media Program.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents