‘Sex Education’: la revolució continua a Moordale 

- Advertisement -

Amb prou feines s’ha estrenat la tercera temporada que ja se’n prepara una quarta. La sèrie Sex Education s’ha convertit, sens dubte, en un dels majors èxits de Netflix per a adolescents —i per aquells que no ho són tant—. Les aventures amoroses de la Maeve (Emma Mackey), l’Otis (Asa Butterfield), la Dra. Milburn (Gillian Anderson) i companyia tornen a casa amb l’inici del curs escolar, aquest cop amb directora nova, a més d’alguna companya de classe que trastocarà encara més la vida dels alumnes de Moordale. Creies que el tema ja no donava per més? A continuació t’expliquem per què Sex Education encara li fot canya.

Sex_Education_1

Quina sort en tenen els joves de tenir una sèrie com Sex Education

- Advertisement -

Joventut, tresor diví! Qui no hagués desitjat que Melrose Place (1992-1999), Beverly Hills 90210 (1990-2000) o Gossip Girl (2007-2012) ens haguessin presentat un ventall tan variat d’identitats i d’opcions a l’hora d’afrontar el sexe durant la seva adolescència, oi? Si hi ha quelcom que s’ha repetit des de l’estrena d’aquesta sèrie, ara fa un parell d’anys, és precisament aquest elogi a la transparència amb què la sèrie tracta el seu tema principal: la sexualitat. No sé si realment qui mira la sèrie és la generació de millenials en amunt o si realment la Gen-Z l’agafarà com a referent de la seva joventut, però el que és clar és que amb Sex Education han trobat la clau per a, no només entretenir, sinó il·lustrar.

- Advertisement -

En aquesta temporada, les hormones a Moordale High estan més revolucionades que mai, amb més coits per escena dels que ha vist mai qualsevol institut dels 90 —real o de ficció—. Un cop acomiadat el director Michael Groff (Alistair Petrie), sembla que els joves poden, per fi, expressar la seva sexualitat lliurement, però l’arribada de Hope, la directora suposadament enrotllada, les coses començaran a canviar en aquest college anglès. Per cert, si us sona la directora Hope Haddon és perquè l’actriu que li dona vida és Jemima Kirke, que ha passat de fer papers de postadolescent a Girls (2012-2017), a agafar un paper de persona de mitjana edat. Assumeix-ho, millenial, tu també et fas gran!

Entre el clixé i l’originalitat

Sex_Education_2

Si bé és cert que la majoria de fans s’ha cruspit la tercera temporada d’una tirada i que ja esperen amb candeletes la quarta, també ho és que, si mirem una mica més atentament el producte, per més que no ens estiguin explicant la típica història d’amor, hi ha vegades que no poden evitar caure en llocs comuns

Un dels grans culpables és aquesta dèria de Netflix d’universalitzar espais i narració per poder vendre una sèrie/pel·lícula arreu del món, aconseguint únicament homogeneïtzar els clixés americans. A Sex Education, el clixé més gran és, segurament, el del col·legi, americanitzat quasi al 100%, si no fos per l’accent de la gent que hi estudia i hi treballa. 

I com no pot ser d’una altra manera, en un institut americà no hi pot faltar la seva queen bee, que apareix en aquesta tercera temporada encarnada per Ruby (Mimi Keene), el nou embolic amorós del protagonista de la sèrie. Al més pur estil de les grans dives de les teen movies com Regina George o la Cher Holowitz de Clueless (1995), Sex Education ens presenta la noia popular de l’institut amb una mica més de fons del que podria semblar a primera vista

Secundaris d’un sol ús

Sex_Education_3

A més de Ruby, Sex Education també la conformen una gran amalgama de secundaris que acaben d’arrodonir la sèrie. Tanmateix, en aquesta temporada es comencen a entreveure les costures d’alguns d’ells. Per què? Per la senzilla raó que alguns d’aquests està clar que serveixen només per una finalitat concreta: abastar algun tema específic en l’ampli espectre de la sexualitat. És el cas, per exemple, d’Isaac (George Robinson), el noi tetraplègic veí de la Maeve; la relació Ola (Patricia Allison)-Lily (Tanya Reynolds), que arriba a punts d’avorriment insospitats en aquesta tercera entrega, o el de la Cal (Dua Saleh), personatge nou que podria ser-ne un altre exemple, però què esperem que arribi a tenir més matisos en una quarta.

Sort de l’Eric (Ncuti Gatwa) i l’Adam (Connor Swindells) que, amb el carisma únic del primer i les palles mentals del segon, han mantingut l’interès durant tota la temporada. Val a dir també que alguns dels personatges més entranyables com l’Aimee (Aimee Lou Wood), Mr. Hendricks (Jim Howick) i Miss Sands (Rakhee Thakrar) faran que l’experiència sigui la mar de graciosa a més d’instructiva. 

Veredicte

- Advertisement -

Agradarà a: incondicionals de la sèrie, per descomptat, i a aquells curiosos que vulguin veure una sèrie adolescent no tan ensucrada com algunes que s’ofereixen actualment. 

No agradarà a:  als espectadors més prudents i als que vulguin veure com la relació Otis-Maeve evoluciona més enllà d’un Ross-Rachel continu. 

Enganxómetre: 8

Nota: 7

 

- Advertisement -
Alice Tapiol
Graduada en Comunicació i Periodisme i amb un postgrau en Guió per cinema i televisió, sempre ha enfocat la seva carrera cap a l'escriptura. Especialitzada en comunicació digital, treballa des de 2014 com a redactora i crítica en diverses publicacions web. Enamorada del cinema i serièfila fins a la medul·la, ha estat guardonada amb diversos premis pels seus curtmetratges. Redactora d'El cinèfil des de novembre de 2017, una aventura que encara amb l'entusiasme que la caracteritza.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents