‘Severance’, psicodrama de ciència-ficció

- Advertisement -

Imagineu-vos que heu estat seleccionats per formar part d’una de les empreses més importants del país, però per fer efectiu el vostre contracte us hauríeu de sotmetre a un procediment quirúrgic per separar la vostra vida laboral i personal? Acceptaríeu? Aquesta és la surrealista premissa de Severance, el thriller psicològic de ciència-ficció en format sèrie creat per Dan Erickson i dirigit per l’actor Ben Stiller.

Severance_1

- Advertisement -

Surrealista, però alhora realista, ja que el que proposa aquesta minisèrie d’AppleTV+ és una intensa i incòmoda aproximació al món empresarial que, en molts casos, ja existeix, on els treballadors són simples objectes a utilitzar per a assolir els objectius econòmics. Però, hi ha treballadors que no estan disposats a acceptar-ho…

- Advertisement -

És el cas del protagonista, interpretat magistralment per Adam Scott. A través d’ell, l’espectador es plantejarà moltes preguntes sobre l’ètica, la moralitat i el lliure albir. Però, aquestes qüestions aniran sorgint a mesura que avança la trama, on cada episodi aporta més elements d’intriga i inquietud fins a arribar a un sorprenent clímax final que no deixa a ningú indiferent. 

Severance_2

Gran mèrit d’aquest resultat és del seu realitzador Ben Stiller, que, amb una intel·ligent i sofisticada direcció, equilibra perfectament els moments d’acció i reflexió, amb un brillant treball d’actors, que construeixen uns personatges plens de matisos. L’actor convertit en director demostra que coneix perfectament el mitjà, oferint una classe magistral de ciència-ficció i thriller conspiranoic. 

En conclusió, Severance és una magnífica i misteriosa distopia plena de crítica social, que retrata amb una mirada àcida el món del treball i com pot arribar a dominar les nostres vides. Una sèrie que mereix més d’un visionament per descobrir més elements ocults que poden passar desapercebuts la primera vegada que es veu.

Veredicte

Agradarà: als amants de les sàtires socials que gaudeixen analitzant el món en què ens ha tocat viure.

No agradarà: als que busquin una sèrie de fàcil i ràpid consum, i que s’oblida només acabada de veure.

Enganxòmetre: 8

Nota: 9

- Advertisement -

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents