Arriba la 2a Setmana Cinema en Català

- Advertisement -

L’any passat des d’El cinèfil vam posar la 1a pedra d’una nova iniciativa relacionada amb el nostre cinema que enguany continua ampliada i amb més novetats. I és que la 2a Setmana del Cinema en Català ja té data i lloc: se celebrarà del 10 al 16 de gener als Cinemes Texas de Barcelona. Ens esperen, doncs, set dies sencers de pel·lícules en català entre les quals hi haurà tres de les quatre candidates a la Millor Pel·lícula als Premis Gaudí 2020, Els dies que vindran, El viatge de la Marta i 7 raons per fugir, una molt bona oportunitat per veure els llargmetratges que poden endur-se la glòria a la gala del cinema català d’enguany. Aquests tres films estaran molt ben acompanyats de preestrenes i premieres absolutes de llargmetratges amb la nostra llengua com a protagonista.

- Advertisement -

Però això no és tot. Entre les novetats més destacades hi ha els films inèdits que es presentaran al certamen. Podrem veure la premiere de Tocats pel foc, l’adaptació del llibre de Manuel de Pedrolo que ha dirigit Santi Lapeira. El film és un reflex fidel de l’obra de Pedrolo passat al cinema per primera vegada en la seva llengua original i serà presentat pel seu director. En total més de 10 cineastes passaran per la mostra per presentar els seus films que compta amb 14 pel·lícules rodades en català i dos produccions estrangeres d’animació doblades.

- Advertisement -

Completen el quadre de preestrenes la projecció del film de terror Cordes de José Luís Montesinos i la TV movie Éxode de Roman Parrado que posarà fi a la mostra no competitiva als Texas el dijous 16. A banda de totes aquestes pel·lícules, també hi haurà espai pel documental amb City for sale, l’últim treball de Laura Álvarez i Peret. Yo soy la rumba de Paloma Zapata tots dos nominats al Gaudí al Millor documental. També en l’àmbit documental hi haurà la projecció de Maleïda 1882 d’Albert Naudín.

Altres films que prendran part d’aquesta mostra de cinema en llengua catalana Les Perseides, Ardara, la valenciana M’esperaràs i una sessió doble de cinema èpic en llengua catalana amb Barcelona 1714 i Pàtria. A la mostra també hi haurà films d’animació doblats en català durant el cap de setmana. En aquest sentit ja es comptarà amb la projecció de Jacob, Mimi i els gossos del barri i la preestrena de Quackers, un film rus d’aventures que s’estrena a les sales comercials el 31 de gener.

La programació completa i la graella definitiva està disponible al nou web del certamen. Les entrades, que es podran comprar només a la taquilla dels Cinemes Texas, tindran un preu de 4 euros de divendres a diumenge i 3 euros de dilluns a dijous. Segons explica el director d’El cinèfil i programador de la mostra no competitiva, Joan Ramon Armadàs, “l’objectiu és, encara que sigui durant una setmana, normalitzar el fet d’anar al cinema a veure pel·lícules en català a la vegada que es mostra el potencial i bon estat de salut del nostre cinema”.

La iniciativa té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Direcció General de Política Lingüística, la Junta d’Herències de la Generalitat, l’Acadèmia del Cinema Català, Televisió de Catalunya i el CECAAC (Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya).

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents