Sessió doble de cine en català pel 5è aniversari d”El Cinèfil’

- Advertisement -

L’abril del 2016 va començar a publicar-se diàriament a la xarxa la revista El Cinèfil. 5 anys i més de 3.000 articles més tard ho celebrem aquest dissabte 10 d’abril als Cinemes Boliche de Barcelona. Ho farem amb una sessió doble de cinema català (i en català) on podrem veure el clàssic de Pere Portabella El sopar i tres curtmetratges de membres de l’equip de la revista. A més, la projecció de la pel·lícula rodada el dia de l’execució de Salvador Puig Antich servirà també per commemorar el Dia Internacional dels Presos Polítics (17 d’abril). Per comprar entrades només cal acostar-se el mateix dia als Cinemes Boliche de Barcelona.

- Advertisement -

Abans de la pel·lícula es projectaran tres peces curtes de temàtiques ben diverses amb presència dels directors Joan Paüls i JR Armadàs. Acte seguit es farà un breu repàs dels 5 anys d’història de la revista explicant alguns dels projectes paral·lels que s’han engegat com la Setmana del Cinema en Català o la col·laboració amb altres festivals de cinema i institucions públiques i privades relacionades amb el cinema.

Programació

Ferides de Joan Paüls

- Advertisement -

Una parella de cecs es veu alterada quan el noi porta notícies inesperades. Producció guanyadora amb el Premi VOC 2020 al Millor Curtmetratge de Ficció.

Preludi d’Adrià Guxens

Un bloqueig emocional incapacita a Víctor per tocar bé el violí. A poques hores del concert que pot impulsar la seva carrera professional, haurà d’ordenar les seves prioritats. Curt seleccionat per més de 15 certàmens nacionals i internacionals.

Clandestí de JR Armadàs i Ivan Mulero

En Pol i en Xevi estan nerviosos. Han quedat de matinada amb una persona desconeguda. Mentre esperen, els nervis afloren. Al cotxe hi porten mercaderia sensible. Curt premiat amb el Premi Arkam a la Millor Producció del Vallès del 2019.

El sopar de Pere Portabella

1974: El mateix dia de l’execució de Salvador Puig Antich, Pere Portabella roda “El sopar”, on cinc presos polítics que han complert llargues condemnes intecanvien les seves experiències a la presó. La programació d’aquest clàssic del cinema català coincideix amb el dia internacional dels presos polítics (17 d’abril).

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents