7 grans sèries familiars per veure amb amb la canalla

- Advertisement -

Molt sovint ens trobem amb el dilema de què podem mirar que ens agradi a tots… Un repte difícil si tenim en compte els gustos dels adults i els nens a la vegada. Malgrat això hi ha algunes sèries que podem veure en família i que, a més tenen força valors educatius al darrere. Us en proposem 7 sèries familiars de diverses plataformes perquè pugueu triar.

The Durrells (a Filmin)

Durrells serie

- Advertisement -

Aquesta sèrie britànica és una de les joies de la corona de la plataforma catalana. Explica amb tendresa i desimboltura la història d’una mare que per problemes econòmics marxa del Regne Unit a Corfú (Grècia) amb els seus tres fills i la seva filla. A les trifulgues familiars dels Durrell ens hi podem trobar identificats tots els membres de la família, ja que les edats dels nens són força variades. Hi trobarem trames amoroses, de conflicte social (i racial) de respecte a la natura i la diversitat i, a més molts bons actors. La sèrie està basada en els llibres autobiogràfics de l’autor Gerald Durrell coneguda com La trilogia de Corfú.

- Advertisement -

Temporades: 4

Valors: unitat familiar, diversitat sexual, respecte al medi ambient, multiculturalitat.

Edats: a partir dels 8 anys.

Cobra Kai (Netflix)

La sèrie que ha unit la generació dels 80 amb els seus fills! Això sí serà molt convenient que els pares expliquin als fills que no és bo solucionar els problemes del col·legi a cops de peu… Cobra Kai recupera ara en forma de sèrie una saga de films que tenien el bullying i les arts marcials com a fil conductor. 30 anys més tard, però, el focus de la trama no està en “la víctima” Daniel LaRusso sinó en “l’agressor” Johnny Lawrence i la seva vida de perdedor. La rivalitat entre els vells enemics de Karate torna dècades després quan els seus respectius dojos (gimnasos per aprendre karate) s’enfronten dins i fora dels tatamis. Divertida, gamberra, plena d’acció i enormement emotiva. Còctel explosiu de bon rotllo i nostàlgia que podeu devorar amb els vostres fills des de la preadolescència fins al 40 i escaig anys…

Temporades: 5

Valors: esforç, respecte, amistat, disciplina.

Edats: a partir dels 10 anys.

- Advertisement -

The Mandalorian (Disney+)

Si Cobra Kai ha reunit pares dels 80 i fills dels 2000, The Mandalorian ha unit tota la galàxia de fans de la ciència-ficció. Sí, pares i mares, la sèrie mola encara que no sàpigues la diferència entre un wookie i un ewok. El que vull dir és que cal ser el que (maldiuen) friki d’Star Wars per gaudir d’aquesta sèrie. Aventures, acció, poder i una relació d’amistat i compromís que ja la voldrien moltes sèries suposadament educatives. A més, si els vostres fills es volen disfressar de Mando o de Darth Vader serà per alguna cosa. Acompanyeu-vos en aquesta aventura espacial que ens presenta un caça-recompenses reconvertit en mainadera d’un bebè jedi. Sabeu que és un planàs. Vinga, menys excuses i que la força us acompanyi.

Temporades: 3

Valors: amistat, resiliència, respecte a la diversitat

Edats: a partir dels 8 anys.

Masters of the Universe (Netflix)

Igual que Cobra Kai aquesta és una sèrie que també farà feliços els pares de les famílies que podran recordar com jugaven quan eren nens. A la sèrie descobrirem el màgic món d’Eternia i coneixerem a fons el mític He-Man i els seus amics. Però cal saber que la protagonista de veritat és Teela, el personatge que porta el pes de la sèrie i que serveix de desllorigador de tot plegat.

Temporades: 1

Valors: amistat, superació, imaginació.

Edats: a partir dels 6 anys.

Merlí (TV3 a la carta)

No patiu que no ens oblidem de les nostres sèries. Sens dubte la ficció que més ha marcat els adolescents (que ara ja són joves) del nostre país és Merlí. La seva capacitat per retratar els problemes quotidians d’un institut, tant d’alumnes com de professors) ha convertit la sèrie ja en un clàssic que continua viu amb Merlí: Sapere Aude. El professor de filosofia més transgressor acaba sent un gran exemple per als seus pupils. Això sí, amb mètodes poc ortodoxos. Una sèrie que, com ens explicava el mateix Francesc Orella en aquesta entrevista, ha assegut al sofà pares amb els seus fills adolescents. Inèdit! Per cert, es preparen noves versions a França i Itàlia. Els peripatètics es multipliquen.

Temporades: 3

Valors: amistat, diversitat sexual, educació.

Edats: a partir dels 12 anys.

Lost in Space (Netflix)

El remake de Netflix de la clàssica sèrie dels 60 és, sens dubte, una molt bona opció per veure tots junts al sofà i viure una estona d’aventures ben lluny de casa. La trama gira al voltant de la família Robinson que ha estat escollida per a formar part d’una missió especial per establir una nova colònia a l’espai i començar una nova vida en un món millor. Però quan perden el rumb acaben aterrant forçosament en un planeta desconegut on els esperen tota mena de perills. Bona ciència-ficció amb tots els ingredients: robots entranyables, extraterrestres, bons molt bons i dolents molts dolents i reptes continus que s’han de resoldre en família.

Temporades: 2

Valors: unitat familiar, esforç, desenvolupament tecnològic, respecte a la diversitat.

Edats: a partir dels 6 anys.

Just and Magic (Amazon Prime)

La Kelly i les seves dues amigues troben un misteriós receptari, i descobreixen que les receptes del llibre més que normals, són màgiques! Mentre intenten utilitzar les receptes per alliberar l’àvia de la Kelly d’un poderós encanteri, descobreixen noves pistes relacionades amb l’àvia i aprenen que cada recepta ve amb un alt preu. Una sèrie ideal per fer volar la imaginació dels menuts de la casa!

Temporades: 3

Valors: amistat, curiositat, unitat familiar.

Edats: a partir dels 5 anys.

- Advertisement -
JR Armadàs
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents