Sèries criminals amagades a les plataformes

- Advertisement -

Ens encanten les sèries criminals… Siguin negres, grises o fosques, hem d’admetre que les sèries criminals són les que més solen atraure el públic i l’espectador. Evidentment, la morbositat del crim, el fet de no saber què va passar o fins i tot voler entendre què va passar ha aconseguit moure masses ja des del naixement del gènere negre o de les pàgines de successos dels diaris. El fenomen no ha estat gens diferent ni per al cinema ni per a les sèries. Inevitablement, les plataformes han sabut aprofitar la revolada d’aquestes ficcions —a vegades basats en la realitat i tot— per seguir captant aquest públic tan ampli que gaudeix esbrinen el qui, el perquè, el com, el quan o l’on d’assassinats, robatoris, estafes i tota mena de crims.

Enganxats a les sèries criminals

Setmana rere setmana els catàlegs de les diferents plataformes es van engruixant i, curiosament, el gènere que sembla que es va repetint en totes les estrenes és precisament aquest: el criminal. Així doncs, a continuació us proposem una llista de noves sèries policíaques, d’espionatge, detectivesques i criminals.

The irregulars

- Advertisement -

Dins el món criminal, si una cosa està de moda és la barreja de gèneres, i aquesta sèrie és un clar exemple de com el gènere fantàstic o fins i tot de terror pot casar perfectament amb els crims. Es tracta d’un nou pastitx de les aventures de Sherlock Holmes, aquesta vegada protagonitzades per un grup de joves orfes que malviuen pels carrers del Londres victorià. Per poder-se guanyar mínimament la vida, es veuran obligats a treballar pel gran detectiu i el seu ajudant Watson investigant i resolent diferents casos criminals. Ara bé, no tot és el que sembla i sovint el món paranormal es barreja amb el real.

- Advertisement -

Episodis: 8

Temporada: 1

On: Netflix

the irregulars

The serpent

Basat en un cas real, és la història dels estafadors i assassins Charles Sobhraj i Marie-Andrée Leclerc. Durant els anys 1975 i 1976, la parella es va dedicar a viatjar per Tailàndia, l’Índia i el Nepal segrestant, assassinant i suplantant la identitat de diferents viatgers (hippies). Herman Knippenberg, un diplomàtic de l’ambaixada holandesa a Bangkok és qui acaba descobrint aquesta xarxa de crims i, amb l’ajuda de la seva dona, intentaran caçar la parella de delinqüents més buscada per la Interpol.

Episodis: 8

Temporada: minisèrie

On: Netflix

- Advertisement -

the serpent

¿Quién mató a Sara?

Aquesta sèrie mexicana està sent tot un èxit de visionament. Tant és així que la primera temporada es va estrenar a principis d’aquest any i la segona ja s’espera per aquest pròxim mes de maig. Després de 18 anys tancat injustament, l’Alex Guzmán mirarà de descobrir qui és l’autèntic assassí de la seva germana Sara i per què la família Lazcano el va acabar culpant a ell. No obstant això, no serà un camí de roses i sovint es toparà amb realitats que no s’esperava.

Episodis: 10 (la primera temporada)

Temporada: 2

On: Netflix

Quién mató a sara

Pray, Obey, Kill

Dins el gènere criminal, un dels que està tenint més èxit és el true crim (crim verídic). Aquesta docusèrie sueca deixarà sense respirar qualsevol que hi entri. En un petit poblet de Suècia, Knutby, hi ha una petita congregació pentecostal que creu que Jesucrist tornarà a la Terra per casar-se amb el líder del seu culte. Ara bé, tot es destaparà quan apareix una jove de la comunitat morta i una de les veïnes és ferida per arma de foc. La congregació amaga moltes més coses que un simple culte religiós.

Episodis: 6

Temporada: minisèrie

On: HBO

reza obedece mata (knutby)

Nevenka

Una altra docusèrie de true crime, aquesta vegada de marca espanyola. La sèrie de 3 episodis narra amb una gran profunditat el primer cas d’assetjament sexual que es va jutjar a Espanya. Es tracta del cas de Nevenka Fernández qui, per primera vegada, i després de 20 anys, parla sobre el seu cas. En aquell moment ella era regidora d’Hisenda de Ponferrada i el seu agressor va ser qui ocupava l’alcaldia. No obstant això, la nevenka no només es va haver d’enfrontar a ell sinó també a tota una societat masclista que seguien culpabilitzant la víctima en lloc del criminal.

Episodis: 3

Temporada: minisèrie

On: Netflix

Nevenka

Ferdinand von Schirach: Feinde (Enemigos)

Des d’alemanya i a mig camí entre la sèrie i el llargmetratge, Enemigos es divideix en dos productes: El comisario i El abogado. Cada un d’aquests productes ens ofereix el mateix cas però amb les dues perspectives: la d’un comissari de policia i la d’un advocat defensor, els quals s’enfrontaran per mirar de diferenciar allò que és correcte del que és just.

El cas és el segrest d’una nena de 12 anys. Per una banda, l’inspector Peter Nadler utilitza mètodes poc ortodoxos i sovint perillosos per mirar de salvar la nena. Per l’altra hi tenim l’advocat defensor del principal acusat, Konrad Biegler, el qual ha de defensar el seu client costi el que costi.

Episodis: 2

Temporada: minisèrie

On: Filmin

Enemigos

Nyrkki (Shadow lines)

Durant la dècada dels 50, Helsinki va ser un punt neural de la guerra freda en el moment en què les potències globals i les seves agències es van fusionar en un petit territori neutral que es va interposar entre Orient i Occident. Aquest thriller d’espionatge internacional segueix l’equip d’intel·ligència secret la missió dels quals és defensar la independència de Finlàndia.

Episodis: 10

Temporada: minisèrie

On: Filmin

Shadow lines

Snabba Cash (Dinero fácil)

Finalment, i també des de Suècia, aquesta sèrie ens proposa una crítica a la societat actual. La jet set empresarial i el món criminal s’han tornat molt més brutals, caòtics i despietats. Però tot empitjora encara més quan tots dos mons xoquen i la lluita pel poder esdevé encara més ferotge. Aquest thriller posa a prova el fràgil ecosistema capitalista del planeta i demostra, una vegada més, que els diners acostumen a ser una perdició.

Episodis: 6

Temporada: 1

On: Netflix

Dinero fácil

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents