‘La Passió 2’: Mel Gibson ressuscita Jesucrist

- Advertisement -

Spoiler! A Jesús el crucifiquen. I encara diria més: tot i que la pel·lícula no ho mostrés… Jesús ressuscita! Suposo que avui en dia tothom coneix ja la història i més ara que estem just a Setmana Santa on es tornen a recordar els fets que van tenir lloc (o no) fa més de 2000 anys. De fet, la Bíblia és un autèntic best-seller i el cine ha fet unes quantes pel·lícules amb el seu protagonista com a fil conductor. L’últim que es va atrevir a fer tornar a Jesucrist al cine per la porta gran va ser Mel Gibson i li va anar d’allò més bé. La polèmica sobre l’excés de violència i la crítica dels lobbies jueus van ser tot un catalitzador per a fer diners. Amb un pressupost de 30 milions de dòlars va destrossar la taquilla mundial amb més de 611 milions recaptats

the resurrection

La Passió 2: la “vida” continua…

- Advertisement -

Amb aquests precedents potser no és estrany que el director guanyador de l’Oscar per Braveheart tingui ganes d’abordar la continuació de la història. Qui va confirmar que s’estava gestant The Resurrection va ser el que serà el seu guionista Randall Wallace que ja va escriure el primer film (i el de Braveheart, el de Pearl Harbor i When we were soldiers). Més endavant Gibson va confirmar-ho i va deixar anar alguns detalls sobre el que tenen la intenció de fer. “Estem parlant-hi i això és una empresa enorme. Però no és La passió 2, es diu La Resurrecció. Per descomptat, aquest és un tema molt gran i ha de ser mirat amb detall perquè no volem simplement fer una representació senzilla”.

“Tots podem llegir el que va passar, però per tal d’experimentar i explorar els significats més profunds caldrà que ho prenguem molt seriosament”

- Advertisement -

Una de les grans incògnites per fi s’ha resolt: Jim Caviezel tornarà a interpretar a Jesucrist. Abans de tornar-se a posar a la Bíblia, Mel Gibson ha tingut feina, ja que l’any passat va tornar al cine d’acció amb Blood father i va posar-se darrere les càmeres amb  Hacksaw Ridge un film que se situa a la II Guerra Mundial amb la història d’un metge que no vol disparar cap arma en mig d’una guerra, que va guanyar l’Oscar al Millor So i Muntatge. Serà el 5è film de Gibson com a director.

The Resurrection serà el 6è i el primer cop que roda una seqüela. El film fa molts anys que està en preproducció i la pandèmia l’ha endarrerit encara més. Si hem de fer cas al portal IMDB, però, sembla que 2024 serà l’any de l’estrena. Al·leluia!

El tercer dia…

Amb Caviezel també tornarà a la història Maia Morgenstern com a verge Maria, Christo Jivkov com a Joan i Francesco DeVito com a Pere. La idea inicial era estrenar el film durant la Setmana Santa del 2021, però encara no s’ha començat a rodar així que segurament caldrà esperar força. El guió ja està acabat i és qüestió de posar-se a treballar, però amb mig món encara aturat per culpa del Coronavirus no és clar que els plans vagin com Gibson tenia previst. Això sí, el protagonista està convençut que la pel·lícula ho petarà tant o més que la primera. En una entrevista a Fox News es mostrava així de convençut.

“Serà la pel·lícula més gran de la història. És molt important fer-la ja que en aquests temps que corren ja no es fan pel·lícules com aquesta. Només veiem films basats en còmics. Veieu Superman. No veieu a Jesús… Jo tinc la sort d’interpretar el superheroi més gran que hi ha hagut mai.”

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents