En poc menys d’una setmana comença la darrera edició del Festival de Cinema d’Autor (D’A). Aquest esdeveniment cinematogràfic projectarà fins a 70 títols entre el 21 d’abril i el 1 de maig. Entre tota la gran varietat de films que hi haurà repartits entre les diverses seccions, El Cinèfil ha fet una selecció de títols recomanats:
Right now, Wrong Then (Hong Sang-soo, 2015)
Aquesta pel·lícula coreana tracta la vida d’un director de cinema independent que fent turisme en una poblet on projectaran una pel·lícula seva coneix troba una jove pintora. L’encontre trasbalsarà el món de tots dos per raons ben diferents. El film, que retrata l’excessiva personalitat introvertida de la societat asiàtica, va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula i el Millor Actor als Festivals de Gijón i Locarno. Es podrà veure al D’A com a estrena a Catalunya a la secció Direccions.
Happy Hour (Ryusuke Hamaguchi, 2015)
Atenció! Aquest és un film amb més de 5 hores de duració, que desenvolupa la vida d’una jove divorciada i les seves amigues feliçment casades. La protagonista ho abandona tot i marxa mentre les altres es replantegen la vida. Es caracteritza perquè el director va treballar amb quatre actrius no professionals a partir de tallers d’improvisació.
Demon (Marcin Wrona, 2015)
Pel·lícula que tant pot estar enfocada cap al reflex d’un país en descomposició o un terror angoixant i atmosfèric. Potser ambdues coses… L’acció té lloc durant una boda on neixen les pors d’un grup social. Aquest film va guanyar el premi a la Millor Direcció de Fotografia al passat Festival de Sitges.
Bang Gang – Une histoire d’amour modern (Eva Husson, 2015)
Sexe, joves, hormones, més sexe, alcohol, festa… Uns joves d’institut comencen amb un seguit de jocs per explorar la seva sexualitat. Inspirada en una història real es tracta d’un dels films més eròtics de la temporada. Al D’A tindrà la premiere espanyola i ha aconseguit premis al seu pas per Toronto, Londres i Rotterdam.
Taklub (Brillante Mendoza, 2016)
La nova pel·lícula d’aquest prolífic cineasta parla sobre la catàstrofe que va patir Filipines, fent un retrat dels supervivents del tifó Yolanda que va deixar més de 2.500 morts al país asiàtic. Dirigida per un dels grans directors filipins que acumula premis al circuit de festivals internacionals. Va rebre menció especial a Cannes.
Zoom al cinema català
Dead Slow Ahead (Mauro Herce, 2015)
Documental que reflexa la vida d’uns mariners més enllà de l’habitual. Transporta a un món on el viatge resta en un segon pla. Està rodada com si fos el viatge d’un ésser a les profunditats i barreja referències i inspiració a clàssics del cinema fantàstic com 2001: A Space Odyssey o Alien. Ha estat premiada a diversos festivals de cinema del territori nacional. La projecció al festival comptarà amb la presència del director i un set musical a càrrec del director d’Orquestra del Caos, José Manuel Berenguer.
Nos parecía Importante (Marc Ferrer, 2016)
Òpera prima de Marc Ferrer que explica de manera realista i onírica una història sense principi ni final. A mesura que avança el relat es va creant a si mateix. Al film una jove viu, infeliç, la seva relació de parella i somia en ser actriu, mentre treballa de cambrera. El D’A n’acollirà la premiere mundial i el mateix director serà l’encarregat de presentar-la a l’audiència.
La propera pell (Isaki Lacuesta i Isa Campo, 2016)
Ficció que narra els problemes que sorgeixen a partir de la reaparió d’un noi a una família. Aquest fet crea un laberint de sensacions sobre qui és qui generant suspens i retratant alhora la vida rural. Aquest film clausurarà el festival amb la presència dels directors i l’equip tècnic de la pel·lícula.
Callback (Carles Torras, 2016)
Llargmetratge rodat a Nova York que mostra una crònica negra a mig camí entre Scorsese i Melville. El seu protagonista vol ser actor, però és un home solitari, neuròtic i fracassat. El director de la pel·lícula parlarà de la seva obra abans de la projecció i dies després viatjarà al Festival de Màlaga, ja que és una de les produccions catalanes que es podran veure en aquest certamen dedicat al cinema espanyol.
Famèlic Sessions (Àlex Sardà, 2016)
Aquest llargmetratge representa un conjunt d’actuacions musicals en directe, creant peces úniques per a cada grup de la mà de Famèlic Records. Una proposta musical amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació Blanquerna.
Mencions especials
Agatha’s Friends (Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius, Marta Verheyen, 2014)
Retrat d’un grup de noies des de la visió de l’Agata, que per motius que haureu de descobrir comença a veure-les de forma diferent. Aquesta cinta va ser la guanyadora de passada edició del D’A i les directores acompanyaran el passi en aquesta edició.
Cosmos (Andrzei Zulawski, 2014)
Mostra una barreja entre bellesa i deliri extrem. Un jove suspèn els exàmens per accedir a la carrera de dret i un altre deixa el seu lloc de treball. Junts van a buscar feina a una casa i comencen a succeir fets estranys. Pel·lícula tribut del desaparegut director.
The Ardennes (Robin Pront, 2015)
Aquest thriller realista resulta creïble i versemblant respecte el que narra sobre la vida paral·lela de dos germans i el xoc que provoca l’aparació d’una dona. Sessió gratuïta especial oferta per Movistar+.