‘Scissor Seven’: Animació xinesa autèntica

- Advertisement -

Durant aquests últims anys els estudis d’animació xinesos no han parat de sorprendre’ns amb autèntiques meravelles de l’animació moderna. És cert que els falta trobar un estil més propi que els desmarqui de la resta, ja que produeixen grans quantitats de sèries animades amb una estètica exageradament semblant a l’anime japonès de tota la vida. Tot i així, sèries com Fog Hill of Five Elements o The King’s Avatar, també coneguda com a Quan Zhi Gao Shou, no tenen res a envejar a les produccions dels seus veïns japonesos ja que pel que fa l’apartat visual són d’un nivell tan impecable que fa feredat.

Scissor Seven, també coneguda com a Killer Seven a la Xina, se’ns presenta d’una forma completament diferent, ja que tot i tenir una trama i uns personatges força semblants a la del shonen convencional japonès, gaudeix d’una estètica i una atmosfera úniques. La sèrie segueix les aventures d’en Seven, un barber jove que pateix amnèsia i és incapaç de recordar la seva vida anterior com un dels assassins més temuts del món. Mentre ell perfecciona l’art de les tisores, un pollastre blau anomenat Dai Bo li buscarà contractes d’assassinat per aprofitar-se de les seves habilitats com a sicari.

- Advertisement -

- Advertisement -

La premisa és quasi tan absurda com l’obsessió que té la sèrie amb les aus de corral, però sorprenentment funciona com un rellotge, tant a l’hora de fer-nos riure com de vibrar amb escenes espectaculars d’acció. És un esquema que recorda animes com ara Tengen Toppa Gurren Lagann, Kill la Kill o fins i tot BoBoBo. Pel que fa a l’estètica, però, no hi té res a veure, ja que Scissor Seven té una animació bastant més cartoon que la separa i la diferencia de la resta de sèries d’animació tant xineses com japoneses. Malgrat que estèticament sembla bastant més simple, les escenes de combat són impecables, sobretot si tenim en compte que la major part de l’animació ha estat feta a mà i fotograma a fotograma. L’espectador rep aquest tipus d’animació quasi artesanal com una ratxa d’aire fresc, ja que avui dia no s’acostuma a veure sovint, perquè tant el 3D, l’animació 2D feta per ordinador, i el CGI de poca qualitat imperen en el món de les sèries i pel·lícules animades.

La sèrie en qüestió la podeu trobar a Netflix. Ara mateix n’ofereix dues temporades, una OVA de quatre capítols, i aquest any estrenen una molt esperada tercera temporada.

Veredicte

Agradarà: A tots aquells a qui els agradi la comèdia absurda, les escenes d’animació frenètiques o que simplement busquin alguna sèrie curta per  passar una bona estona.

No agradarà: Als que l’humor absurd no els diu res o simplement el troben massa absurd per donar-li una oportunitat i fer l’esforç d’entendre’l.

Enganxòmetre: 8

Nota: 8

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents