Santa Evita: el cadàver inquiet d’Eva Perón

- Advertisement -

Coneixem la seva vida. Fins i tot vam veure el musical amb Madona interpretant-la. Però és possible que no tingueu present què va passar amb el cos d’Eva Perón després de la seva mort l’any 1952. La sèrie d’Star+ (Disney+) Santa Evita, basada en la novel·la de Tomàs Eloy Martínez ens ho explica. El llibre, publicat l’any 1995, va ser una bomba de la literatura a Argentina: premiada, convertida en best-seller, elogiada per escriptors de renom i ara, per fi, adaptada en forma de sèrie que s’estrena aquest 26 de juliol. Dirigida per Rodrigo García i Alejandro Maci, aquesta minisèrie de set episodis compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Natalia Oreiro.

- Advertisement -

Coincidint amb 70è aniversari de la mort de Perón la sèrie aborda un fet històric ben rocambolesc: l’itinerari del cos de la mandatària convertit en símbol en disputa. A 33 anys moria víctima d’un càncer Eva Perón (Natalia Oreiro) i el seu cadàver embalsamat pel doctor Pedro Ara (Francesc Orella) estava destinat a reposar en un monument que mai no es va construir. Va ser llavors quan les despulles van iniciar un llarg periple al llarg de la història argentina, que va incloure falsos enterraments, ombrívols amagatalls i improvisats santuaris.

- Advertisement -

Aquests fets són els que retrata Santa Evita, una història explicada a partir de diverses veus, que entrellaça el present d’una investigació sobre el destí del cos als anys 70 amb flashbacks sobre la vida d’una de les líders polítiques més carismàtiques del segle XX. Un altre dels papers destacats de la ficció és per a Ernesto Alterio que interpreta el coronel Moori Koenig, l’home que es va encarregar de liderar l’operació per robar el cadàver d’Evita.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents