Sant Cugat fusiona cinema negre i fantàstic en un festival

- Advertisement -

La 6a edició del Sant Cugat Fantàstic, que s’havia de celebrar al mes de maig de 2020, s’ajorna fins al mes de setembre. Però aquesta no és l’única novetat: el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat se celebrarà conjuntament amb el Sang Cugat, el certamen dedicat al cinema i la literatura negra que ja se celebrava tradicionalment al setembre. El tancament temporal dels cinemes i la crisi sanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19 han forçat els organitzadors a prendre aquesta decisió per tal de no suspendre la celebració del festival. Les dates triades provisionalment, a l’espera de l’evolució de les mesures de reobertura d’espais d’oci, són de 15 al 27 de setembre.

- Advertisement -

Tenint en compte aquesta fusió, els festivals han treballat per buscar una temàtica que sigui comuna als dos gèneres i han decidit dedicar aquesta edició especial als assassins en sèrie. Tant en films de terror com en literatura criminal, aquest ha estat un tema utilitzat recurrentment i que ha donat molt de joc en multitud de llibres i pel·lícules. A més, aquest 2020 se celebren 40 anys de dues icones cinematogràfiques com son The shinig (La resplendor) i Friday the 13th (Divendres 13) i un clàssic de la literatura criminal com El nom de la rosa, totes amb assassins en sèrie al centre de la història.

- Advertisement -

La Tinenta d’alcaldia de cultura, educació, esports i joventut, Esther Madrona, ha celebrat que les dues iniciatives culturals hagin trobat un encaix comú. “Ha estat una gran sort que les dues propostes de festival puguin sumar esforços i oferir una programació més àmplia barrejant la disciplina literària amb l’audiovisual. La voluntat és poder celebrar aquesta proposta negra al mes de setembre, però sempre estarem pendents de les indicacions que ens facin arribar les autoritats sanitàries”.

Cinema sí, llibres també

L’horitzó amb el qual es treballa actualment és el de celebrar activitats literàries i cinematogràfiques als Cinemes Sant Cugat, bé sigui a les sales de cine o al bar, situat al pis de dalt. La part cinematogràfica del Sang Cugat serà la primera que veurem amb un total de 5 pel·lícules repartides entre el dia 15 i el 24 de setembre. Entremig d’aquestes dates, els dies 18 i 19 de setembre estaran centrats en el programa literari del Sang Cugat en què, com cada any, es presentaran moltes novetats del sector i s’oferiran xerrades i activitats al voltant del gènere negre i criminal.

La traca final serà dels dies 25 a 27 amb la celebració del Sant Cugat Fantàstic. Donades les circumstàncies del mercat nacional i internacional del cinema, el festival tindrà un format més reduït que altres anys. Malgrat això es mantindran les preestrenes al llarg dels tres dies de certamen i es podran veure més de 10 pel·lícules de gènere entre les quals hi haurà molts films inèdits al nostre país.

La fusió dels dos festivals compta amb el suport dels organitzadors dels dos esdeveniments, els Cinemes Sant Cugat i l’Ajuntament del municipi. Totes les parts implicades entenen que en moments excepcionals calen també solucions imaginatives i extraordinàries. Tot i això, celebren que es puguin celebrar totes dues iniciatives i que el públic no es perdi la seva dosi anual de sang i terror.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents