Virus i terror al VI Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

L’edició conjunta del Sang Cugat i el Sant Cugat Fantàstic continua per donar la benvinguda al curs escolar amb molta sang i ensurts. Deixant ja enrere la part de cinema negre, els Cinemes Sant Cugat acullen del 25 al 27 de setembre 10 pel·lícules i 12 curts que conformen aquesta edició (la 6a) del Festival Internacional de Cinema fantàstic i de Terror de Sant Cugat.

- Advertisement -

Aquesta suma de festivals té com a let motiv els assassins en sèrie i és per això que en el pòster, dissenyat pel codirector del festival Marc Carreté, la sang és la protagonista. També s’hi fa una picada d’ullet a la situació que viu el món actualment fruit d’impacte de la Covid-19 amb el lema ‘Renta’t bé les mans’.

- Advertisement -

Energies renovades

El Sant Cugat Fantàstic, que es va haver de moure del maig al setembre, obre aquesta edició especial amb una intensa i malsana sessió doble dedicada als virus que començarà amb la premiere mundial del film Ill: Final Contagium (2020). La pel·lícula, dirigida per Lucio A. Rojas, Domiziano Christopharo, Kai E. Bogatski i Lorenzo Dante Zanoni, mostra la pandèmia d’un nou virus experimental creat per un científic boig a Xile i explica, amb quatre històries, com l’agressiu patogen s’estén per tot el món a través dels diners. Per acompanyar aquesta angoixant i explícita cinta podrem veure I am Toxic, un film argentí de Daniel de la Vega, Pablo Parés amb una estètica Mad Max on els infectats són zombis perillosos en un món apocalíptic.

El curt inaugural que acompanyarà la sessió inaugural serà La ultima navidad del universo (2019) dels directors David Muñoz i Adrián Cardona, que enguany presenten un món apocalíptic on el Nadal ha deixat de tenir sentit i el que importa és la supervivència a costa de tot.

Seguint amb la temàtica vírica, també formarà part de la secció oficial el film Infection (Flavio Pedota, 2019) una survival movie que ens planteja una peculiar visió de com el món se’n va a norris començant per Veneçuela. Segur que hi trobem paral·lelisme amb el moment actual…  I sense allunyar-nos gaire dels futurs apocalíptics, es podrà veure la premiere nacional de la cinta argentina Carroña (Luciana Garraza y Eric Fleitas) on veurem una antiheroïna en un món devastat que es manté viva gràcies al tràfic d’òrgans.

Com cada any, el Sant Cugat Fantàstic fa un esforç per mostra el millor cinema de gènere produït a Catalunya i el 2020 no serà una excepció. Un dels plats forts serà la projecció de An American Satan d’Aram Garriga, un documental sobre l’església de Satanàs que vindrà acompanyat d’una xerrada sobre els seguidors del dimoni arreu del món. Sense allunyar-nos del fanatisme religiós El cerro de los dioses (Daniel M. Caneiro) recull un elenc d’actors i directors catalans en un mockumentary els sacrificis d’ànimes estan a l’ordre del dia. Tancarà el certamen la preestrena del thriller carcerari Lone Wolves, opera prima del realitzador català Sergi Arnau, que també tacarà de sang la pantalla amb una proposta fosca i plena de males persones.

Els assassins tindran un paper destacat al festival i així ho veurem, per exemple a Reborn (Julian Richards, 2018) on una jove ressuscitada després de morir quan era una nena fa la vida impossible a qualsevol persona que emprenyi la seva mare. Altres propostes per enguany són Zero l’ópera prima de Iñaki Sánchez Arrieta, i la producció canadenca Blood Machines (Seth Ickerman).

Curts que marquen la diferència

- Advertisement -

El festival comptarà amb una selecció de 12 curts a competició, que optaran, entre d’altres al premi Creanova al millor curtmetratge, dotat amb 500€. Com ja es tradició, el Sant Cugat Fantàstic aposta per donar visibilitat al talent nacional, i la selecció de curtmetratges està formada per curts de directors catalans i espanyols, quatre dels quals estan dirigits per dones. En la programació hi contrasten curts de pes, amb producció considerable, com ara Conte Trencat (Miguel Gago), Nunca te dejé sola (Mireia Noguera) i El Pas de Sant Joan (Ana Ortiz), amb produccions molt més petites i breus, sovint reflexives com ara There will be monsters (Carlota Pereda ) o Noel  (Robert Rabanal), sense oblidar-nos de Polter (Álvaro Vicario), guanyador de la passada edició  del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Podeu consultar la programació sencera en aquest enllaç.

Un festival segur

Els Cinemes Sant Cugat seran la seu, un any més, del certamen. Des que les sales santcugatenques van reobrir les seves portes el juliol, els cinemes han estat complint escrupolosament totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats, fet que certifica que són un espai segur i prou ampli per totes les activitats que s’hi duran a terme. A banda de proporcionar gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida de cada sessió i de l’obligatorietat de dur mascareta, es desinfectarà la sala després de cada projecció. També caldrà deixar dues butaques budes a dreta i esquerra de cada nucli de convivència fet que reduirà l’aforament de la Sala 4 aproximadament en un màxim de 110 persones (la meitat de la sala).

El Sant Cugat Fantàstic és possible gràcies al suport d’Estrella Damm, patrocinador principal de l’esdeveniment, la col·laboració d’institucions públiques com l’Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre-Auditori i el compromís d’empreses com Picking SPI (Cinemes Sant Cugat) i el Col·legi CreaNova, que dona nom i dotació econòmica al premi al millor curtmetratge, entre d’altres.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents