Salvades 2 sales dels Cinemes Sant Cugat

- Advertisement -

Bona notícia per als cinèfils de Sant Cugat. Els Cinemes Sant Cugat, situats en un edifici de titularitat municipal i gestionats actualment per l’empresa Picking SPI, no hauran de tancar dues de les quatres sales que tenen actualment. El nou govern de la ciutat (ERC + PSC + CUP) ha aturat de manera urgent unes obres que havien de substituir dues sales dels Cinemes Sant Cugat per una sala polivalent la construcció de la qual havia de començar imminentment al Centre Cultural del municipi.

- Advertisement -

Els cinemes, situats al mateix complex on també hi ha el Teatre Auditori, van tancar temporalment l’estiu passat després de més de dues dècades sota la direcció de Cinesa i van passar a ser gestionats des de l’octubre de 2018 per Picking SPI responsables també de la reobertura del Cinema Arinco de Palamós. Malgrat això, un dels projectes de l’anterior govern de CiU era arranjar l’espai i construir una nova sala substituint les sales 3 i 4 dels cinemes. Tot i que la mesura també comptava amb el suport d’ERC, el nou govern presidit per la republicana Mireia Ingla s’ha replantejat la mesura i ha decidit posar fi al projecte de manera definitiva.

- Advertisement -

Segons va explicar Ingla en una roda de premsa per anunciar la mesura, el canvi d’opinió s’explica perquè no es veu compatible (sense una enorme inversió) que en un mateix edifici puguin conviure concerts, cinema i l’activitat normal del Teatre Auditori. En aquest sentit l’alcaldessa ha explicat que caldrà buscar un nou espai per la sala de concerts i que salvant les dues sales es posa en valor la tasca culturals dels cinemes, un dels equipaments que més gent mou a la ciutat.

La decisió ha comptat amb el vist-i-plau de PSC i CUP que havien ja des d’abans de les eleccions del 26 de maig havien mostrat recels amb el projecte de la Sala Polivalent. Amb aquesta decisió Sant Cugat continuarà 13 sales de cinema: les 4 dels Cinemes Sant Cugat i les 9 de Yelmo Sant Cugat que ara mateix estan tancades per reformar l’espai. Yelmo té previst la reobertura aquesta tardor.

Una nova vida de cine al Centre Cultural de Sant Cugat

Segons explica Picking SPI en un comunicat, els Cinemes Sant Cugat han consolidat una mitjana de quasi 6.000 espectadors cada mes durant el 2019. “Des que l’empresa es va fer càrrec de les quatre sales després d’una aturada de l’activitat de més de dos mesos, s’ha aconseguit remuntar la situació adversa que havia provocat el tancament dels cinemes i s’ha consolidat una bossa estable d’espectadors que supera les xifres de Cinesa, anterior concessionària del l’espai”. Segons les dades facilitades per Picking, s’ha aconseguit triplicar els espectadors dels primers mesos passant dels menys de 2.400 a l’octubre i novembre fins als 6.760 i 7.950 al març i abril. La tendència alcista ha continuat els mesos de maig i juny amb xifres que superen els 6.500 cada mes. En altres paraules, des que ha començat l’any 2019 cada setmana passen més de 1.350 persones pels cinemes de mitjana.

Els Cinemes Sant Cugat també han guanyat en programació especial d’ençà de la marxa de Cinesa. En col·laboració amb El cinèfil s’han programat noves iniciatives com un festival de cinema d’animació en llengua catalana per Nadal, una mostra de dones directores coincidint amb la setmana de la dona i projeccions especial amb presència de directors i productors catalans.

Els cinemes també s’han incorporat a les seccions itinerants del D’A Festival de Cinema d’Autor de Barcelona i el Docs Barcelona i sumaran el Cicle Gaudí a la seva programació a partir del mes de setembre. Altres iniciatives que ha acollit l’espai són la 5a edició del Sant Cugat Fantàstic i el cicle de Cinema per a Tothom per tal d’incorporar persones amb autisme a la vida normal dels cinemes.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents