‘Ruta salvatge’: cine negre gèlid segons Marc Recha

El director i guionista Marc Recha ja ha enllestit el rodatge de Ruta salvatge una pel·lícula que s’ha fet íntegrament a la Cerdanya durant cinc setmanes. Després de La vida lliure (2017) torna a apostar per una cinta de suspens protagonitzada per Sergi López, Montse Germán i Marc Martínez com i amb molts veïns de la comarca com a actors secundaris.

Foto: TV3

La trama segueix l’Ona una dona que està a punt de fer cinquanta anys i vol plegar de l’ofici per dedicar-se a pilotar una avioneta turística. Després de més d’una dècada treballant de jardinera per als propietaris adinerats de les urbanitzacions luxoses de la Cerdanya vol canviar d’aires. És una dona forta, reservada, que va ser pilot privat d’helicòpter fent rescats de muntanya fins que un dia, inesperadament, ho va deixar. Es va instal·lar a la tranquil·la vall de la Cerdanya, al Pirineu, on ara viu amb el seu fill Sergi, un adolescent de quinze anys. L’arribada d’uns estranys que s’instal·len en un xalet de la urbanització capgira la vida de l’Ona i les persones que més estima, i fa emergir el passat més terrible. El film parla del passat amagat d’una dona, la violència que va viure, la pèrdua del seu company i les conseqüències de tot això, que encara cuegen 25 anys després.

L’aeròdrom de la Cerdanya i les vistes de la Serra del Cadí seran protagonistes ocasionals del film juntament amb el poliesportiu de Bellver de Cerdanya i moltes urbanitzacions fantasmes que només s’ocupen quan hi van els rics propietaris de les segones residències els ocupen en època de vacances.

Foto: TV3

“Autor, autor… aquest és el seu gran valor”, diu Marc Martínez, parlant de Marc Recha, “i és un gust treballar amb algú tan independent, tan lliure, tan boig, tan autèntic”. Sergi López, que ja té experiència treballant amb el director afirma que “els rodatges amb el Marc Recha sempre són intensos, però també són una aventura magnífica”. “El clima ha estat mogudet, hem tingut dies de tot. Fred, pluja…”, comenta Montse Germán. Però els actors coincideixen que ha estat un rodatge agradable i que se’ls ha fet curt. El film compta amb la coproducció de TV3.

Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents