‘Ventajas de viajar en tren’: surrealisme i comèdia sobre rails

- Advertisement -

Una de les pel·lícules que més polseguera va aixecar durant el Festival de Sitges va ser Ventajas de viajar en tren. Tant el públic com la crítica es van posar d’acord per elevar l’originalitat d’aquesta nova pel·lícula espanyola que ha aconseguit barrejar el thriller, la comèdia, la intriga i el drama.

Ventajas de viajar en tren és l’opera prima d’Aritz Moreno i està protagonitzada per Luis Tosar, Pilar Castro, Ernesto Alterio, Quim Gutiérrez, Belén Cuesta i Macarena García. Darrere el film conductor d’un thriller conspiranoic s’hi amaga una comèdia negra, un drama i fins i tot una història d’amor. Javier Gullón, responsable del guió d’Enemy de Denis Villeneuve, ha estat l’encarregat d’adaptar aquesta obra homònima d’Antonio Orejudo, un fenòmen editorial que s’ha convertit en una novel·la de culte. Per el director Aritz Moreno, “aquesta pel·lícula és molt important perqué a més del seu debut significa fer realitat un somni que és portar a la gran pantalla una de les seves novel·les preferides.Ventajas de viajar en tren és una bogeria de pel·lícula amb un guió i una proposta visual molt originals i aixó ha suposat un resultat creatiu constant”, afirma el director.

- Advertisement -

- Advertisement -

La història de la pel·lícula gira al voltant de la protagonista Helga Pato que acaba d’internar el seu marit en un psiquiàtric. Durant el viatge de tornada amb tren un desconegut es presenta com a Àngel Sanagustín, psiquiatra que treballa investigant trastorns de la personalitat a través dels escrits dels pacients. És llavors quan li explica la història d’un malalt paranoic molt perillós, obsessionat amb les escombraries. Un deliri sòrdid i fascinant ple d’obsessions, perversions, sarcasme i demència.

Després d’haver passat pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic celebrat a Sitges, Ventajas de viajar en tren arriba a les nostres aquest divendres 8 de novembre.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents